Na memorabele Oekraïense Sinatra-ode fingerpicking gitaartunes en unplugged sixties pop

Met zijn eerbetoon aan Frank Sinatra veroverde Oekraïner Alexandr Bakhmetiev op het Spaarwaterveld zijn eerste fans. Op zondag 26 juni onthaalt Erik van Driel muziekliefhebbers in Bezuidenhout op gitaarmuziek en zorgen Alistair van Heezik en Derek Jong voor een toegift van unplugged sixties pop.

Met zijn gezin gevlucht voor de Russische inval in Oekraïne trad Alexandr Bakhmetiev in het kader van Muziek in Bezuidenhout op zondag 12 juni voor de allereerste keer op als zanger voor publiek. Op het podium voor de Bezuidenhut gaf hij voor een zonovergoten Spaarwaterveld geen blijk van plankenkoorts.Bij de toegestroomde belangstellenden – onder wie ook andere Oekraïense vluchtelingen uit het voormalige Koninklijk Conservatorium – viel zijn eerbetoon aan Frank Sinatra in de smaak. 

Van The Voice bekende klassiekers als Witchcraft, Bad, Bad Leroy Brown en New York, New York gingen er bij het publiek in als Gods woord in een ouderling. Na een passende pauze voor koffie of ijsco viel ook het vervolg in goede aarde. Met My Way zette Bakhmetiev zijn muzikale uitroepteken. Daarna waren er bloemen en een spontane meet and greet met zijn eerste veroverde fans.

Double bill

Voor het volgende gratis openluchtconcert op het Spaarwaterveld staan twee acts op het affiche. Gitarist Erik van Driel neemt op zondag 26 juni de opening voor zijn rekening. In het kader van Parels van Bezuidenhout konden wijkbewoners al getuige zijn van zijn muzikale vingervaardigheid. Op het Spaarwaterveld brengt hij niet alleen muziek van  bekendere fingerstyle gitaristen (zoals Harry Sacksioni en Steve Howe) en naar “fingerstyle” bewerkte Nederlandse liedjes ten gehore, maar ook enkele tunes van hemzelf. Bovendien zal hij geïnteresseerden wat uit de doeken doen over de fingerpicking-gitaartechniek.

Na de thee wordt het concert voortgezet door twee goede bekenden. Zanger en toetsenist Alistair van Heezik en gitarist Derek Jong openden dit jaar het festivalseizoen in Bezuidenhout met hun band The Transistors. Hun covers van popsongs uit de jaren 60 en 70 kregen een enthousiaste ontvangst. Van Heezik en Jong zorgen nu voor een toegift met staaltjes van unplugged sixties pop. Alle reden om op 26 juni weer met zonnebrand en picknickkleedjes naar het Spaarwaterveld te trekken. Het concert begint om 14.00 uur.