Na fingerpicking college tour weer voetjes van de vloer

Gitarist Erik van Driel hield zijn gehoor op het Spaarwaterveld op zondag 26 juni geboeid met een muzikaal college over de fingerpicking gitaartechniek. Het optreden van Yellofox op zondag 10 juli is er een om naar uit te kijken. 

Als autodidact op de gitaar trad Erik van Driel in het kader van Muziek in Bezuidenhout voor de eerste keer op voor publiek. In woord en met zijn snarenspel maakte hij duidelijk wat het spelen met vingers in plaats van met een plectrum inhoudt. De gitaartunes die hij ten gehore bracht (onder meer van Steve Hackett en Steve Howe), vielen bij zijn gehoor zeker in de smaak. Voor herhaling vatbaar,  luidde na afloop dan ook het oordeel.

Na de ijscopauze verschenen toetsenist Alistair van Heezik en gitarist Derek Jong op het podium voor de Bezuidenhut voor een encore. Eerder dit jaar brachten zij met hun coverband The Transistors het Spaarwaterveld al aan het swingen. De nummers die zij dit keer getweeën unplugged speelden (onder meer van The Young Rascals, Otis Redding  en Simon  & Garfunkel), raakten eveneens de juiste snaar.   

Yellofox: luisterrijk en veelkleurig

Op zondag 10 juli kan het publiek kennis maken met een nieuwe parel in de muzikale kroon van Bezuidenhout als Yellofox het podium voor de Bezuidenhut betreedt. De groep is twee jaar geleden opgericht door Jorieke de Vet (cello, banjo, zang) en Marc Mosmans (gitaar, zang, songwriter). Yellofox brengt een luisterrijke mix van bluegrass, country, americana en folkpop, mede geïnspireerd door singer-songwriters uit de jaren 60 en 70, zoals Cat Stevens. 

Het geheel eigen geluid van Yellofox stemt vrolijk en nodigt uit tot dansen, zoals dit jaar ook bleek bij hun optreden aan het Lange Voorhout op het The Life I Live-festival. Een veelkleurige staalkaart van hun kunnen is te beluisteren op het album ‘Tomorrow will be gone, it’s sad to know but this is today’ en te zien op hun eigen YouTube-kanaal

Yellofox TV op Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC_1mEbLdChwwZQJGXjez5fg

Yellofox treedt deze zomer regelmatig op (op 2 juli op Countryland in Barneveld, zaterdag 9 juli tijdens Jazz in de Regentes) en is ook druk bezig met het maken van nieuwe nummers. Alle voorproefjes beloven een concert dat Bezuidenhoutse muziekliefhebbers gewoon niet mogen missen. De eerste tonen klinken om 14.00 uur en iedereen is gratis welkom.

Het laatste openluchtconcert van Muziek in Bezuidenhout dit jaar staat gepland voor zondag 11 september.