Muziek in Bezuidenhout

Ook deze zomer kunnen bewoners weer genieten van 6 gezellige   zondagmiddagen met muziek in Bezuidenhout. Op het terras van de Bezuidenhut op het Spaarwaterveld spelen musici uit de wijk voor de bewoners van de wijk.  De concerten zijn gratis toegankelijk.

Programma 2019
Het programma voor 2019 biedt voor elk wat wils:

Alle concerten zijn van 14.00 uur tot ongeveer 15.15 uur. Ze vinden plaats bij de Bezuidenhut op het Spaarwaterveld aan de Theresiastraat (tegenover de bibliotheek).

Muziek in Bezuidenhout
Gezelligheid bij Muziek in Bezuidenhout

Op de hoogte blijven?
Wilt u op de hoogte blijven van deze concerten? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief. U ontvangt dan vóór elk concert een aankondiging met een beschrijving van het programma.

Veel musici in Bezuidenhout
Muziek in Bezuidenhout is een initiatief van Wijkberaad Bezuidenhout. Omdat er relatief veel musici in Bezuidenhout wonen en het Koninklijk Conservatorium in de wijk is gevestigd, werd het idee van ‘muziek uit de wijk, voor de wijk’ geboren. Via Bezuidenhout.nl en het netwerk van bewoners konden musici uit de wijk zich aanmelden voor Muziek in Bezuidenhout. Uit het aanbod is een programma samengesteld dat geschikt is voor jong en oud en dat kan plaatsvinden op het terras van de Bezuidenhut.

Optreden van Duo Naiades in 2018

Volgend jaar ook meespelen?
Bent u een musicus uit Bezuidenhout en zou u in 2020 ook wel een concert willen geven? Dan komt de werkgroep graag met u in contact. Kom een keer langs op een van de concerten of mail naar muziek@bezuidenhout.nl.  Lees hier de oproep die we dit jaar deden.

Succesvolle programma’s in 2017 en 2018
In 2017 vond de eerste editie van ‘Muziek in Bezuidenhout’ plaats. Het programma startte op 28 mei met het Miguel Sucasas Jazz Combo. Op  10 juni verzorgden studenten van de afdeling Compositie van het Koninklijk Conservatorium een muzikale parade in het Haagse Bos. Op zaterdag 24 juni gaf Bart van Riemsdijk een sfeervol jazz-optreden als onderdeel van Pareldag.

De zomer werd op 9 juli ingeluid door de a-capella zanggroep Pitch Control. Zondag 3 september was er een speciale voordracht voor ouders met kinderen van de ‘Canterbury Tales’. En op zondag 17 september sloot The Hague Jazz Project, een big band in kleine bezetting, de serie af.

In het zonnetje genieten van The Hague Jazz Project

In 2018 gingen we op 27 mei van start met het Duo Naiades, dat een sfeervol concert gaf met harp en klarinet. Daarna genoten we tijdens de Pareldag op 10 juni opnieuw van The Hague Jazz Project.
Op 24 juni was het de beurt aan Norma de Jong en Hans Ruitenberg
met nostalgische luisterliedjes. En op 8 juli zochten we de klassieke muziek op met het Duo Beyond Limits (gitaar en trompet).

Na de vakantie, op 2 september, trakteerden The Transistors ons  op folk- en americanamuziek. En op 16 september vond alweer het laatste concert plaats met het koperensemble  Continuous Brass.

Nieuwsberichten en reviews
Lees hier nieuwsberichten over Muziek in Bezuidenhout

Bewonersinititiatief
De zomermidagconcerten zijn een bewonersinitiatief van de werkgroep Muziek in Bezuidenhout, onderdeel van het Wijkberaad Bezuidenhout.

Meer informatie
Werkgroep Muziek in Bezuidenhout,
email: muziek@bezuidenhout.nl
internet: www.bezuidenhout.nl/muziek

(mei 2019)

Een Bezuidenhout site