Muziek in Bezuidenhout

Ook deze zomer kunnen bewoners weer genieten van zes gezellige   zomermiddagen met muziek in Bezuidenhout. Op het terras van de Bezuidenhut op het Spaarwaterveld spelen musici uit de wijk voor de bewoners van de wijk.  De concerten zijn gratis toegankelijk.

De werkgroep is bezig met de programmering. De concerten vinden dit jaar plaats op 26 mei, 9 juni, 23 juni, 7 juli, en op 8 en 22 september. Zet deze data alvast in de agenda!

Muziek in Bezuidenhout
Gezelligheid bij Muziek in Bezuidenhout bij de Bezuidenhut

Veel musici in Bezuidenhout
Naast studenten en docenten van het Koninklijk Conservatorium (ook in de wijk!) wonen er relatief veel musici in Bezuidenhout. Het idee van ‘muziek uit de wijk, voor de wijk’ is hieruit geboren.
Muziek in Bezuidenhout 2017 kwam tot stand via het netwerk van het Wijkberaad en de werkgroep Muziek in Bezuidenhout. Voor het programma van 2018 heeft de werkgroep musici gevraagd zich te melden. Ook voor deze zomer wordt nog gezocht naar musici! Lees hier meer informatie.

Vol terras Bezuidenhut bij optreden The Hague Jazz Project op 10 juni 2018
Gezellige drukte op terras Bezuidenhut op 10 juni 2018

Programma in 2018
27 mei – Duo Naiades (harp & klarinet)
10 juni – The Hague Jazz Project
24 juni – Norma de Jong en Hans Ruitenberg
8 juli – Duo Beyond Limits (gitaar & trompet)
2 september – The Transistors (folk, americana)
16 september –  Continuous Brass (koperkwartet)

Zes zomermiddagconcerten in 2017
In 2017 vond de eerste editie van ‘Muziek in Bezuidenhout’ plaats. Het programma startte op zondag 28 mei met het Miguel Sucasas Jazz Combo. Op  10 juni verzorgden studenten van de afdeling Compositie van het Koninklijk Conservatorium een muzikale parade in het Haagse Bos (als onderdeel van Bunkerdag). Zaterdag 24 juni gaf Bart van Riemsdijk een sfeervol jazz-optreden (als onderdeel van Pareldag). De zomer werd op 9 juli ingeluid door de a capella zanggroep Pitch Control,

Bart van Riemsdijk tijdens de Pareldag Bezuidenhout 2017

Zondag 3 september was er een speciale voordracht voor ouders met kinderen van de ‘Canterbury Tales’. En op zondag 17 september sloot The Hague Jazz Project, een big band in kleine bezetting, de serie af.

Muziek in Bezuidenhout
Bezoekers bij Muziek in Bezuidenhout op 3 september 2017

Nieuwsberichten en reviews
Lees hier nieuwsberichten over Muziek in Bezuidenhout

Bewonersinititiatief
De zomermidagconcerten zijn een bewonersinitiatief van de werkgroep Muziek in Bezuidenhout, onderdeel van het Wijkberaad Bezuidenhout.

Meer informatie
Werkgroep Muziek in Bezuidenhout,
email:. muziek@bezuidenhout.nl
internet: www.bezuidenhout.nl/muziek

(maart 2019)

Een Bezuidenhout site