Muziek in Bezuidenhout

Ook in de zomer van 2020 kunnen bewoners weer genieten van 5 gezellige zondagmiddagen met muziek in Bezuidenhout. Op het terras van de Bezuidenhut op het Spaarwaterveld spelen musici uit de wijk voor de bewoners van de wijk.  De concerten zijn gratis toegankelijk.

Programma 2020
Aan het programma voor 2020 wordt hard gewerkt. De concerten zijn op de volgende data:

  • 31 mei
  • 14 juni
  • 28 juni
  • 6 september
  • 20 september

Alle concerten zijn van 14.00 uur tot ongeveer 15.15 uur. Ze vinden plaats bij de Bezuidenhut op het Spaarwaterveld aan de Theresiastraat (tegenover de bibliotheek).

Muziek in Bezuidenhout
Gezelligheid bij Muziek in Bezuidenhout

Op de hoogte blijven?
Wilt u op de hoogte blijven van deze concerten? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief. U ontvangt dan vóór elk concert een aankondiging met een beschrijving van het programma.

Ook meespelen?
Bent u een musicus uit Bezuidenhout en zou u in 2020 een concert willen geven? Dan komt de werkgroep graag met u in contact. Gelet op de variatie in het programma  zijn we nog op zoek naar musici in de genres (licht) klassiek en wereldmuziek (bijvoorbeeld Marokkaans, Flamenco, Klezmer, Braziliaans, Caribisch of Portugees). Heeft u belangstelling? Mail dan naar muziek@bezuidenhout.nl.

Veel musici in Bezuidenhout
Muziek in Bezuidenhout is een initiatief van Wijkberaad Bezuidenhout. Omdat er relatief veel musici in Bezuidenhout wonen en het Koninklijk Conservatorium in de wijk is gevestigd, werd het idee van ‘muziek uit de wijk, voor de wijk’ geboren. Elk jaar stelt de werkgroep Muziek in Bezuidenhout een gevarieerd programma samen dat geschikt is voor jong en oud. Gemiddeld komen er 50 tot 60 bezoekers per keer.

Optreden van Duo Naiades in 2018

Het programma van 2019
In 2019 vond de derde editie van Muziek in Bezuidenhout plaats. Het eerste concert op 26 mei werd gegeven door het Miguel Sucasas & Betty Pieters Quintet. Zij verzorgden een swingend latin jazzconcert. Daarna was het op 9 juni tijd voor Surinaamse kaseko met het Robby Alberga Trio. En op een snikhete 23 juni genoten we van de jazz van Trio Beijersbergen.

Het Background Gents Duo verzorgde een licht klassiek concert op 7 juni.  Vervolgens lieten we ons op 8 september verrassen door muziektheatergroep Mama Waan. En de Woodstreet Big Band – genoemd naar de Van den Boschstraat in Bezuidenhout – sloot het seizoen met veel succes af.

Het programma van 2018
I
n 2018 gingen we op 27 mei van start met Duo Naiades, dat een sfeervol concert gaf met harp en klarinet. Daarna genoten we tijdens de Pareldag op 10 juni van The Hague Jazz Project.
Op 24 juni was het de beurt aan Norma de Jong en Hans Ruitenberg
met nostalgische luisterliedjes. En op 8 juli zochten we de klassieke muziek op met het Duo Beyond Limits (gitaar en trompet).

Na de vakantie, op 2 september, trakteerden The Transistors ons  op folk- en americanamuziek. En op 16 september vond alweer het laatste concert plaats met het koperensemble  Continuous Brass.

In het zonnetje genieten van The Hague Jazz Project

Het programma van 2017
In 2017 was er voor het eerst Muziek in Bezuidenhout. Het programma startte op 28 mei met het Miguel Sucasas Jazz Combo. Op  10 juni verzorgden studenten van het Koninklijk Conservatorium een muzikale parade in het Haagse Bos. En op zaterdag 24 juni gaf Bart van Riemsdijk een sfeervol jazz-optreden als onderdeel van Pareldag.

De zomer werd op 9 juli ingeluid door de a-capella zanggroep Pitch Control. Zondag 3 september was er een speciale voordracht voor ouders met kinderen van de ‘Canterbury Tales’. En op zondag 17 september sloot The Hague Jazz Project de serie af.

Nieuwsberichten en reviews
Lees hier nieuwsberichten over Muziek in Bezuidenhout

Meer informatie
Werkgroep Muziek in Bezuidenhout,
e-mail: muziek@bezuidenhout.nl
internet: www.bezuidenhout.nl/muziek

(februari 2020)

Een Bezuidenhout site