Muziek in Bezuidenhout 2022

Een nieuwe seizoen ‘Muziek in Bezuidenhout’ van start

Deze zomer swingt het weer op het Spaarwaterveld, midden in het Bezuidenhout. Muziekkunstenaars uit de wijk laten van zich horen tijdens de gratis openluchtconcerten. De enthousiaste reacties van het publiek bewezen nog eens dat Muziek in Bezuidenhout in een behoefte voorziet van de vele muziekliefhebbers in de wijk.

Zondag 10 juli: luisterrijk en veelkleurig Yellofox

Op zondag 10 juli 2022 kan het publiek kennis maken met een nieuwe parel in de muzikale kroon van Bezuidenhout als Yellofox het podium voor de Bezuidenhut betreedt voor een gratis openluchtconcert. De groep Yellow is twee jaar geleden opgericht door Jorieke de Vet (cello, banjo, zang) en Marc Mosmans (gitaar, zang, songwriter). Yellofox brengt een luisterrijke mix van bluegrass, country, americana en folkpop, mede geïnspireerd door singer-songwriters uit de jaren 60 en 70, zoals Cat Stevens. Het geheel eigen geluid van Yellofox stemt vrolijk en nodigt uit tot dansen. Kom genieten van deze luisterrijk en veelkleurige muzikanten uit de wijk!

Vijf jaar muziek in Bezuidenhout

Met het terras voor de Bezuidenhut (tegenwoordig ook voorzien van een zonne- of regenscherm) en het hoogpolige grasveld daarvoor als festivalterrein beschikt Bezuidenhout over een ideale locatie voor concerten in de open lucht. Tal van muziekmakers uit de wijk (zowel amateurs als profs en van rockers en jazzcats tot strijkers en harpistes) maken sinds 2017 graag gebruik van de mogelijkheid hun wijkgenoten een staaltje van hun kunnen te tonen.
Voor de komende maanden staan er nog optredens op het Spaarwaterveld gepland. Iedereen is van harte welkom!

Programma 2022

We hebben dit jaar een mooi programma met musici uit de wijk. De concerten zijn op de volgende data:
  • 22 mei – The Transistors (rock)
  • 12 juni – Alexandr Bakhmetiev (jazz-zanger)
  • 26 juni – Erik van Driel (gitaar) & Alistair van Heezik (toetsen /zang) en Derek Jong (gitaar)
  • 10 juli – Yellofox (melancholic folkpop)
  • 11 september – maken we nog bekend (laatste optreden)
Alle concerten zijn van 14.00 uur tot ongeveer 15.15 uur. Ze vinden plaats bij de Bezuidenhut op het Spaarwaterveld aan de Theresiastraat (tegenover de bibliotheek).  De concerten zijn gratis toegankelijk.

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van deze concerten? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief. U ontvangt dan vóór elk concert een aankondiging met een beschrijving van het programma.

Ook meespelen?

Bent u een musicus uit Bezuidenhout en zou u in 2020 een concert willen geven? Dan komt de werkgroep graag met u in contact. Gelet op de variatie in het programma  zijn we nog op zoek naar musici in de genres (licht) klassiek en wereldmuziek (bijvoorbeeld Marokkaans, Flamenco, Klezmer, Braziliaans, Caribisch of Portugees). Heeft u belangstelling? Mail dan naar muziek@bezuidenhout.nl.

Veel musici in Bezuidenhout

Muziek in Bezuidenhout is een initiatief van Wijkberaad Bezuidenhout. Omdat er relatief veel musici in Bezuidenhout wonen en het Koninklijk Conservatorium in de wijk is gevestigd, werd het idee van ‘muziek uit de wijk, voor de wijk’ geboren. Elk jaar stelt de werkgroep Muziek in Bezuidenhout een gevarieerd programma samen dat geschikt is voor jong en oud. Gemiddeld komen er 50 tot 60 bezoekers per keer.
Optreden van Duo Naiades in 2018
Optreden van Duo Naiades in 2018

Bekijk ook…