Makkelijker een parkeerplek vinden in Bezuidenhout

Bron: VVD Den Haag

We willen natuurlijk het liefst allemaal onze auto zo dicht mogelijk bij huis parkeren. Maar dat is helaas niet altijd mogelijk in de Haagse wijk Bezuidenhout (vooral in Bezuidenhout-Oost) Het komt hier regelmatig voor dat je meerdere rondjes door de wijk moet rijden voordat je een parkeerplek gevonden hebt. En soms sta je dan nog ver bij huis vandaan.

Wat de Haagse VVD betreft kan in sommige gevallen de invoering van betaald parkeren een oplossing zijn. Bijvoorbeeld wanneer een te hoge parkeerdruk wordt veroorzaakt door auto’s van dagjesmensen en bezoekers. Maar in Bezuidenhout zijn er simpelweg te weinig parkeerplekken voor bewoners. Een oplossing zou hier kunnen zijn om het vergunninggebied uit te breiden, of om extra parkeerplekken aan te leggen. En deze extra parkeerplekken kunnen o.a. gerealiseerd worden door ondergrondse parkeergarages. Wellicht wel onder het stuyvesantplein.

VVD-raadslid Monique van der Bijl: ‘Wij vinden niet dat je een half uur met je zware boodschappentas van je auto naar huis moet lopen. Dat is voor jezelf niet fijn, maar ook niet voor de mensen bij wie je de auto dan voor de deur zet. Daarom heb ik de wethouder ook gevraagd om de indeling van de parkeerzones in Den Haag opnieuw te gaan bekijken en om direct actie te ondernemen in de wijk Bezuidenhout’.

En goed nieuws, want dankzij een breedgedragen motie van de Haagse VVD wordt het vergunninggebied in Bezuidenhout nu uitgebreid! De straten die het Bezuidenhout met Mariahoeve verbinden worden nu bij het vergunninggebied van Bezuidenhout getrokken.