Luisterliedjes Ton Jenner houden Spaarwaterveld aan stoel gekluisterd

Singer-songwriter Ton Jenner en percussioniste Joyce Woldendorp zorgden op de laatste zondag in mei voor een geslaagde opening van het festivalseizoen op het Spaarwaterveld. Zangtalent van de Zangstudio Den Haag staat te trappelen om op zondag 11 juni hun kunnen te tonen.

Terug in de wijk waar hij opgroeide en de eerste schreden zette op zijn pad als muzikant stond Ton Jenner voor het eerst op het podium voor de Bezuidenhut. Zijn publiek op het zonovergoten Spaarwaterveld reageerde enthousiast op zijn met gitaar en percussie begeleide luisterliedjes. Daarin deelde Jenner bijvoorbeeld zijn zorgen over de klimaatcrisis (Wild Ice), bezong de lente (York Stones) en vertelde over het ambacht van liedjes schrijven (Telling Stories). In Amsterdam stond hij stil bij het overlijden van een vriend, met wie hij op het Thorbecke Lyceum was begonnen met muziek maken. Na de onontbeerlijke ijscopauze deed hij zijn gehoor zichtbaar plezier met nog eens vijf nummers van eigen makelij.

Close harmony
In het vervolg van de zesde serie openluchtconcerten op het Spaarwaterveld nemen op zondag 11 juni leerlingen van de Zangstudio Den Haag voor hun rekening. Jeugdig zangtalent uit de zogenoemde TOPklassen geven een voorproefje van het concert dat zij twee weken later als proeve van bekwaamheid geven in Theater Ludens in Voorburg. Verder krijgen de bezoekers een optreden van Jane Do te zien. Deze uit zeven vrouwen bestaande zanggroep brengt meerstemmig close harmony ten gehore, zowel a capella als met begeleiding. Op het repertoire staan gouwe ouwen (Elvis Presley, Natalie Cole) en moderne nummers. Wie niet tot 11 juni kan wachten, kan hier alvast een kijkje nemen.

Tekst: Roeland Gelink
Foto’s: Hans Dekker en Yolanda Jenner (met publiek)