Lezing Inge Schilperoord – Het licht in de stad

Ontmoet de schrijver en betreed een wereld die voor velen onbekend is. Op 24 november organiseert de bibliotheek  op de Theraisastraat een lezing van Inge Schilperoord over Het licht in de stad.

Urenlang doolt Sophie door de grote stad op zoek naar antwoorden op vragen rond verlies, geloof en geweld. Bestsellerauteur Inge Schilperoord vertelt over deze zestienjarige hoofdpersoon uit haar tweede roman ‘Het licht in de stad’ dat is ontstaan uit jarenlang onderzoek naar jihadisme.

Het licht in de stad

Wanneer de zestienjarige Sophie door een ongeval haar vader verliest, is ze eenzamer dan ooit. Urenlang doolt ze door de grote stad op zoek naar antwoorden. Haar vader verdedigde als strafrechtadvocaat jonge moslimextremisten. Hun geweld, zei hij, heeft niets te maken met hun religie. Maar waarmee dan wel?

In een poging dichter bij hem te komen stort Sophie zich op een werkstuk over jihadisme. Ook raakt ze bevriend met haar Afghaanse en islamitische klasgenote Zala. Betoverd door de geheimzinnige schoonheid van Zala’s geloof, doet het steeds meer pijn dat er voor haar geen God is. Sophies zoektocht naar waar ze thuishoort maakt dat ze niet alleen haar vader, maar ook zichzelf in een ander daglicht gaat zien. Met wie voelt ze zich het meest verwant? Met Zala, of toch met Isra, haar vaders ex-cliënte die zich aansloot bij IS?

Reserveren
De lezing is op 24 november is helaas geannuleerd.  Hou de agenda in de gaten voor een nieuwe datum!