Leegstaand kantoorgebouw Marialaan wordt omgebouwd tot studentendstudio’s en startersappartementen

Geachte Bewoners,
Hierbij onze toelichting betreffende ons plan voor transformatie van om het bestaande kantoorgebouw aan de Koningin Marialaan 15-17.

Het getransformeerde plan bestaat uit 170 zelfstandige studentenstudio’s vanaf de begane grond en 19 startersappartementen welke op de 5e verdieping en 7e verdieping van het gebouw zijn gelegen.
De hoofdentree van het gebouw blijft gehandhaafd op dezelfde plaats als waar deze nu zit.
De bestaande kelder wordt ingericht als algemene fietsenberging en een individuele bergruimte voor de bewoners. De algemene fietsenberging is toegankelijk via bestaande hellingbaan aan de zijde van de Wilhelminastraat.

Aan de kant van de Wilhelminastraat, Theresiastraat en de kop van het gebouw wordt de huidige begroeiing vervangen voor een gazon waar een (lage) haag omheen wordt aangebracht.
Een en ander staat op bijgevoegd inrichtingsplan weergegeven.
Met deze terreininrichting zal overlast van evt. ‘zwervers’ welke zich volgens de berichtten nu ophouden in het dichte groen niet meer mogelijk zijn. Er ontstaat meer sociale controle omdat er meer zicht is.

Verder wordt het parkeren (conform de parkeernorm) opgelost op eigen terrein aan de zijde van de Koningin Marialaan. De bestaande in- en uitritten blijven hiervoor gehandhaafd.
Het fietsparkeren voor eventuele bezoekers wordt ook gerealiseerd aan de zijde van de Koningin Marialaan zoals u kunt zien op het inrichtingsplan.

 

Marialaan 15-17 impressie

 

De bestaande buitengevels van het gebouw worden schoongemaakt en opgeknapt. De borstweringen en hekwerken worden geschilderd en het gebouw wordt in zijn geheel voorzien van nieuwe buitengevelkozijnen.
Bijgevoegde impressie van de gerenoveerde gevel en de tekeningen van de nieuwe gevels geven aan hoe een en ander eruit komt te zien.

De aanvraag voor de bouwvergunning is ingediend en zal naar verwachting in week 34/35 worden verleend door de gemeente Den Haag. De planning is om medio oktober 2015 te starten met de verbouw.

Met vriendelijke groet,
Adriaan van Erk Bouw B.V.

Downloads:
Inrichtingsplan rond gebouw (pdf)
Linkergevel tussen (pdf)
Voorgevel Koningin Marialaan (pdf)
Achtergevel Wilhelminastraat (pdf)
Impressie van een gerenoveerde gevel (pdf)
Rechtergevel Theresiastraat (pdf)