Leaseband luidt festivalseizoen spetterend uit

In het laatste openluchtconcert op het Spaarwaterveld dit jaar zorgde The Leaseband voor een spetterende afsluiting.

Van Need Your Love So Bad (Fleetwood Mac) en Honky Tonk Women (Rolling Stones) tot Gimme Some Lovin’ (Spencer Davis Group), A Thing Called Love (Bonnie Raitt) en Get Down (Gilbert O’Sullivan), op het Spaarwaterveld werden de covers van The Leaseband enthousiast ontvangen. Het ook ten gehore gebrachte I Can Dance (Leo Sayer) brachten concertbezoekers al snel in de praktijk.

 

Memorabele ode

Dat The Leaseband in Bezuidenhout naam heeft gemaakt, bleek uit het feit dat er op het Spaarwaterveld zondag 11 september geen stoel ongebruikt bleef en net zoveel toeschouwers elders een plekje vonden. Vanaf het aangenaam verrassende openingsnummer – Todd Rundgren-klassieker I Saw the Light – werd het honderdkoppige gehoor getrakteerd op de ene na de andere van vroeger bekende hit. 

Al voor deze geslaagde afsluiting van het eerste lustrum heeft de Werkgroep Muziek in Bezuidenhout contacten gelegd voor een swingende voortzetting van de concertreeks volgend jaar. Van de optredens dit jaar maakte de Oekraïense zanger Alexander Bakhmetyev een registratie van zijn memorabele ode aan Frank Sinatra. Het concert is nu terug te zien op zijn YouTube-kanaal.

https://www.youtube.com/watch?v=oKaAvlvpGOA&t=22s

Foto’s: Hans Dekker