Koninginnedag 2013 Sophiepark groot succes!

Een leuk idee en een goede website (zie www.sophiepark.nl) was genoeg om de buurt naar het Koningin Sophiepark te lokken om samen Koninginnedag te vieren. Een week van te voren waren we blij met 100 aanmeldingen, de avond voor Koninginnedag stond de teller op 250 picknickers, 70 kleedjes voor de vrijmarkt en zeker 10 georganiseerde spelletjes!

Om 09:00 uur stonden de eerste verkopers al klaar (tja, er was inderdaad geen vrijmarkt op het Spaarwaterveld) en zo rond 11:00 uur stroomde het park al aardig vol, en dat terwijl het feest pas om 13:00 uur zou beginnen. Iedereen wilde graag een goed plekje veroveren, en dat is gelukt. Het park met slingerende paden en glooiende grasvelden leent zich uitstekend voor de gekozen opzet, en veel mensen vroegen zich af: Waarom hebben we dit niet eerder gedaan….?
Kinderen, geholpen door ouders, hadden kasten, zolders en garages opgeruimd en verkochten met succes hun spulletje op de vrijmarkt. Ouders vonden elkaar tijdens de picknick en kinderen vermaakten zich met spelletjes zoals koekhappen, blikgooien, grabbelen, en penalty schieten! Er waren heerlijke versnaperingen zoals cupcakes en loempia’s en een heuse espressobar!
Om 16:00 ging de zon schijnen liep de picknick naadloos over in een gezellige buurtborrel!
Kortom een hele leuke dag en complimenten aan iedereen, want toen de laatste bezoekers het park verlieten, was alles opgeruimd!
En volgend jaar…? het wijkberaad Bezuidenhout Midden vertrouwt erop dat genoeg vrijwillergs zich zullen melden voor de organisatie van een vrijmarkt op het Spaarwaterveld in 2014. En wij denken dat de buurt genoeg ideeen heeft om na de vrijmarkt weer een leuke middag te organiseren in ons park. Zo maar een paar suggesties die ons bereikt hebben: een springkussen, pannenkoeken, versierde fietsenoptocht, en zelfs spijkerbroek hangen.
Tot volgend jaar?!
Alexander en Teun