Joyce Sunley opent nieuwe zomerconcertreeks op Spaarwaterveld 

Terwijl zij nog op de lagere school zaten, timmerden twee Haagse vriendinnen begin jaren 60 al flink aan de weg als het duo The Cocktail SIsters. Voor Joke van der Zon was dat de start van een lange muzikale loopbaan, die haar op zondag 26 mei ook naar het Spaarwaterveld brengt.

Niet minder dan vier verschillende singletjes en twee televisie-optredens bewijzen dat Joke van der Zon en Jenny Streur als The Cocktail Sisters al piepjong indruk maakten. Van Den Haag verhuisd naar Voorburg ging Joke van der Zon later door in de muziek. Met de semi-professionele Voorburgse band Libra luisterde zij bijna 25 jaar feesten en partijen op. Toen de band ophield te bestaan, ging zij onder de naam Joyce Sunley verder als solo-artiest. Totdat corona dat tijdelijk onmogelijk maakte, trad zij regelmatig op.
Rijk repertoire
Na het overlijden van haar echtgenoot vond zij het mooi geweest, maar twee kennissen uit het Voorburgse popkoor Flashback haalden haar over toch weer de bühne te betreden. Zichzelf begeleidend op haar keyboard of mondharmonica put Joyce Sunley uit een rijk repertoire aan bekende popmuziek, van Elvis tot Billy Joel, van Willeke Alberti tot Guus Meeuwis en van The Three Degrees tot Amy Macdonald. Soms staan Anneke van Aalderen en Berlin van der Leeden haar bij als achtergrondzangeressen.
Op zondag 26 mei opent Joyce Sunley Muziek in Bezuidenhout met het eerste concert op het Spaarwaterveld dit jaar. Wat zij uit haar Top 2000 ten gehore brengt, laat zij straks graag mede bepalen door haar publiek op het Spaarwaterveld.
Het concert begint om 14.00 uur en de toegang is gratis.