Joyce Sunley liet zon op Spaarwaterveld schijnen, straks Bloomsday in Bezuidenhout

Een swingend optreden van Joyce Sunley vormde op zondag 26 mei een geslaagde aftrap van een nieuwe reeks zomerconcerten op het Spaarwaterveld. Op zondag 9 juni is het Iers feest als Sharon Bradley Ierse ballads en folk vertolkt met haar Haagse companen Ruud Schoemaker, Frenk van Meeteren en Evert Willemstijn.

Sharon Bradley

‘Savewaterfieldbunch’

Met haar vertolking van ballads en folk-muziek in haar geboorteland Ierland had Sharon Bradley als geweldige zangeres en gitariste haar sporen al verdiend, toen zij begin jaren 80 naar Nederland verhuisde. Zij bleef actief in de muziek en speelde hier met veel verschillende muzikanten op festivals en in Ierse pubs. Sharon is getrouwd met Ruud Schoemaker, zelf ook muzikant en sinds de jaren 70 een gerenommeerd bespeler van het wasbord.

Speciaal voor het optreden op het Spaarwaterveld vormt het muzikale echtpaar uit Bezuidenhout een groep met twee andere professionele muzikanten uit Den Haag, Frenk van Meeteren en Evert Willemstijn. Frenk van Meeteren (gitaar en zang) is vooral bekend om zijn Amerikaanse blues en jazz stammend uit de jaren 20 van de vorige eeuw. Hij maakte ook deel uit van de beroemde Dutch Swing College Band. Frenk begon zijn muzikale loopbaan nog samen met Ruud Schoemaker in de band The Crooks, waarmee zij tientallen platen en cd’s uitbrachten. Evert Willemstijn (contrabas) heeft ook een lange muziekhistorie. Hij speelde in bands als Livin’ Blues, Tutti Frutti, The Crooks, Eddie Vaganza en  De Règâhs. Recentelijk toerde hij met Coba Lichtekooi der Zangkunst.

Als ‘Savewaterfieldbunch’ verzorgen Sharon, Ruud, Frenk en Evert op zondagmiddag 9 juni vanaf 14.00 uur samen een uniek optreden op het podium voor de Bezuidenhut, dat liefhebbers van Ierse en andere goede muziek niet mogen missen. De toegang is gratis, zon gegegarandeerd en er is voor iedereen een geriefelijke stoel of een plekje op het gras.
Foto: Hans Dekker

Zon brak door

In de jaren 60 samen met een vriendin van de lagere school begonnen als The Cocktail Sisters, maakt Joke van der Zon al haar hele leven muziek. Met de Voorburgse band Libra en daarna als solo-artiest onder de naam Joyce Sunley bracht zij tal van feesten in de juiste sfeer.

Uit haar uitgebreide muzikale bagage putte zij zondag 26 mei voor een eerste optreden op het Spaarwaterveld. Op een middag die druilerig begon, had Joyce Sunley niet lang nodig om de zon door te laten breken. Nummers als A Night Like This (Caro Emerald), Isn’t She Lovely (inclusief Stevie Wonders solo op mondharmonica) en Mister Rock ‘n Roll (Amy MacDonald) werden enthousiast onthaald door een publiek van oude en nieuwe fans. Met twee vriendinnen uit het popkoor Flashback, Anneke van Aalderen en Berlin van der Leeden, coverde Joyce Sunley ook The Three Degrees (Dirty Old Man) en Luv (You’re the Greatest Lover), om vervolgens Dionne Warwick te citeren: That’s What Friends Are For.

Met andere koorvrienden- en vriendinnen als gehoor had Joyce Sunley ook na de ijscopauze geen moeite om het publiek te bewegen tot meeklappen, meezingen en dansen, of dat nu was met The Carpenters (Top of the World), Abba (Thank You for the Music) of voormalige Bezuidenhout-bezoekers The Rolling Stones (Dancing in the Street). De afsluiter klonk dan ook als een belofte: We”ll Meet Again (Vera Lynn).