Holandestinas en Paul Cherryseed nemen Bezuidenhut mee op muzikale wereldreis

Slagregens die zelfs Max Verstappen in Zandvoort tijdelijk tot stilstand brachten, hadden zondag 27 augustus geen enkele invloed op het jongste concert op het Spaarwaterveld. In de Bezuidenhut genoot een dankbaar gehoor van de wereldmuziek van Paul Cherryseed en de Holandestinas Pauline de Vet en Ilse Roskam.

Terwijl een korte maar hevige zondvloed het Spaarwaterveld overspoelde, begon het concert in de gezellige huiskamer van de Bezuidenhut met een van de eigen composities van troubadour Paul Cherryseed, Father Anthony. De Holandestinas namen de nieuwsgierige luisteraars daarna mee naar Roemenië voor de zigeunerklanken van Muro Shavo. De volgende stop was het noordoosten van Brazilië, de streek waar Pauline de Vet, Ilse Roskam en Paul Cherryseed veel inspiratie opdeden. Als voorbeelden van de daar door boeren gemaakte muziek kreeg het publiek onder meer Vida do viajante, Noticia boa (een uitnodiging om te dansen) en het met de rabeca (een Braziliaanse viool) gespeelde Forro roubado voorgeschoteld. Preludio amoroso speelden de Holandestinas speciaal voor Karin Krens, de door ziekte getroffen voorzitter van de werkgroep Muziek in Bezuidenhout.
De Bezuidenhoutse muziekliefhebbers kregen daarna nog Joodse volksmuziek uit Israël (het danslied Shafim mayim) en Rusland (Russian sher) te horen, Rolls like tumbleweed en Feel your daily breath van Paul Cherryseed en de fraai driestemmig gezongen cover Lean on me (van Bill Withers).
De reeks openluchtconcerten op het Spaarwaterveld wordt dit jaar op zondag 17 september afgesloten door Yellofox. Zondvloed of zonneschijn, iedereen is vanaf 14.00 uur weer gratis welkom.
Foto’s: Lyke Burger