Hoger beroep zaak-Victor ‘t Hooft vervolgd

DEN HAAG – Het hoger beroep in de geruchtmakende moord op de Haagse vastgoedhandelaar Victor ‘t Hooft is woensdag verder gegaan. Het gerechtshof zal in twee dagen tijd een aantal deskundigen horen.
De twee verdachten, Remond P. en Leslie S. uit Voorburg en Delft, zijn op 3 april 2009 door de rechter vrijgesproken, nadat het Openbaar Ministerie (OM) eerder twintig en twaalf jaar cel had geëist. Volgens het OM heeft hoofdverdachte Remond P. in november 2007 de fatale schoten gelost. Leslie S. zou medeplichtig zijn en onder meer voor het vervoer hebben gezorgd. Of hij ook heeft geschoten, kan niet worden bewezen.


De vrijspraak was opvallend, omdat de rechter DNA-bewijs overboord gooide. Het sterkste bewijs tegen de hoofdverdachte was namelijk zijn DNA dat op de plaats delict werd gevonden. Maar dat bewijst volgens de rechter niet dat hij daar op het moment van de moord is geweest. Zijn DNA werd namelijk ook gevonden na een brute overval in Bloemendaal, terwijl hij tijdens die overval al vast zat voor de moord op Victor ‘t Hooft.


Neusverkoudheid
Op 27 april 2010 werd in hoger beroep al een tweetal deskundigen gehoord over het DNA-bewijs. Een deskundige van het Nederlands Forensisch Instituut werd gehoord over de vraag in welke mate neusvocht ook op andere mensen overdraagbaar kan zijn geweest.


Remond P. liep op de bewuste dag rond met een fikse neusverkoudheid en heeft een tankstation bezocht, waar even later ook de vrouw van ‘t Hooft kwam. Volgens de deskundigen kan niet worden uitgesloten dat er sprake is geweest van een indirecte overdracht van het neusvocht en blijven er verschillende vragen onbeantwoord.


» Dossier Victor ‘t Hooft