Hoge Raad bevestigt: vijftien jaar cel voor moord ’t Hooft

De man die veroordeeld is voor moord op de Haagse vastgoedhandelaar Victor ’t Hooft in 2007 krijgt vijftien naar gevangenisstraf. De Hoge Raad heeft dat oordeel van het gerechtshof in Den Haag vandaag bevestigd.


Overmeesterd
De vastgoedhandelaar werd 7 november 2007 bij binnenkomst in zijn woning aan de Bezuidenhoutseweg overmeesterd door een man met een bivakmuts. Hij kwam tijdens een worsteling op de grond terecht, waarna de insluiper hem doodschoot voor de ogen van zijn echtgenote. Daarna sloeg de schutter op de vlucht.
De politie trof DNA-materiaal aan dat leidde naar de verdachte, Remond P. Het motief voor de moord is nog steeds onduidelijk. Niets duidt erop dat P. het slachtoffer persoonlijk kende. Het lijkt om een liquidatie te gaan.

Scenario’s
De rechtbank Den Haag heeft de verdachte in 2009 vrijgesproken. Alternatieve scenario’s waren onvoldoende uitgesloten, vond de rechtbank. Het Haagse gerechtshof heeft vorig jaar, na nader onderzoek van die scenario’s, geconcludeerd dat P. de dader was. Hij heeft vervolgens beroep in cassatie ingesteld bij de Hoge Raad.

Verworpen
De Hoge Raad heeft het beroep verworpen met een zogenoemde verkorte motivering; de klachten kunnen niet tot cassatie leiden en dat een nadere motivering is niet nodig omdat geen rechtsvragen aan de orde zijn gesteld die van belang zijn voor de rechtseenheid of de rechtsontwikkeling.
De Hoge Raad heeft de uitspraak van het hof op een ondergeschikt onderdeel – de juridische kwalificatie van verboden wapenbezit – gecorrigeerd. Dat heeft geen gevolgen voor de veroordeling, die hiermee definitief is.

Uitspraak: BW2488


Zie ook eerdere berichten op deze site over deze moord:

Moordenaar Victor ‘t Hooft door Haags arrestatieteam aangehouden op A12
Moordenaar Victor ‘t Hooft op opsporingslijst
Veroordeelde moordenaar Victor ‘t Hooft spoorloos
Alsnog veroordeling voor moord op Victor ‘t Hooft
Twintig jaar geëist in moordzaak ‘t Hooft
Keiharde zakenman vreesde de dood
Nog geen spoor van daders moord vastgoedmagnaat
Haagse vastgoedhandelaar vermoord