Groot onderhoud op Malieveld

Na een reeks van evenementen op het Malieveld, is er nu een periode van rust en herstel. Deze periode grijpt Staatsbosbeheer aan om groot onderhoud te plegen op het veld.

Werkzaamheden
Het Malieveld heeft een drukke periode achter de rug. Achtereenvolgens waren er de TongTong Fair, het concert van Bruce Springsteen en de Veteranendag te beleven. Staatsbosbeheer is er trots op dat dit soort grote evenementen plaatsvindt op het Malieveld.
Door de drukte, gecombineerd met hevige regenval, is de grasmat toe aan groot onderhoud. Deze week is Staatsbosbeheer daarmee begonnen: allereerst wordt met wiedeggen de grond oppervlakkig losgetrokken. Vervolgens wordt grond opgebracht en geëgaliseerd. De vernieuwde bovenlaag wordt gemengd met de onderlaag en drie keer in- en door-gezaaid met graszaad.

Openbaarste stukje Nederland
Het Malieveld hoorde bij de eerste gebieden die Staatsbosbeheer in beheer kreeg in 1899, samen met het Haagse Bos en de Koekamp. Ook toen was dit al een open vlakte, waar belangrijke gebeurtenissen voor de stad Den Haag werden gehouden. Het Malieveld is het openbaarste stukje Nederland. Het is van oudsher de plek waar mensen samenkomen om hun stem te laten horen of om zich te vermaken. Staatsbosbeheer zorgt ervoor dat iedereen van het Malieveld gebruik kan maken, of je nu komt om je mening te verkondigen, te wandelen of voor een groot concert. We beschermen het Malieveld als open ruimte in de stad, en als algemeen bezit van alle Nederlanders.