Gitaar en trompet bij Muziek in Bezuidenhout op zondag 8 juli

Op zondag 8 juli presenteert Muziek in Bezuidenhout opnieuw een duo, maar nu met de bijzondere combinatie van klassiek gitaar en trompet. Duo Beyond Limits bestaat uit gitarist Yiannis Giagourtas en trompettist Theo Hartman, die ook cornet en bugel speelt. Zij spelen composities uit de Barok en Romantiek, naast hedendaags en eigen werk.

Persfoto van Duo Beyond Limits
Duo Beyond Limits: gitarist Yiannis Giagourtas en trompettist Theo Hartman

Duo Beyond Limits verkent het repertoire voor trompet en gitaar in allerlei stijlen. Zo speelt het composities van o.a. Bach en Händel uit de Barokperiode. Uit de Romantiek speelt het duo o.a. ‘Le Montagnard’ van Napoleon Coste en ook eigentijdse composities van o.a. Laurent Boutros en Gilles Herbillon zijn al diverse malen uitgevoerd. Bij de optredens is er ook altijd aandacht voor solo’s voor gitaar en voor trompet.

Wijkbewoner Theo Hartman is afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium en heeft in vele orkesten gespeeld, waaronder het Radio Symfonie Orkest en de Koninklijke Militaire Kapel. Daarnaast is Theo docent koperblaasinstrumenten en bemiddelt hij voor kleinere kamermuziekensembles. In september treedt hij op bij Muziek in Bezuidenhout met het koperensemble Continuous Brass.

Yiannis Giagourtas heeft gestudeerd bij beroemde gitaarleraren in Griekenland, Italië, Ierland en Nederland. Hij heeft meerdere mastertitels en ontving al vele prijzen. Hij zoekt regelmatig de samenwerking met andere musici en zangers en blijft zich ontwikkelen. Naast zijn studie in Performance heeft hij ook zijn diploma gehaald in Accounting en Finance.