Direct Dutch Institute aan de Laan van NOI: 30 jaar Nederlandse les aan expats

Het Direct Dutch Institute viert in oktober 2015 zijn 30-jarig bestaan. Daarmee is Direct Dutch de oudste taalschool voor Nederlands in Den Haag. Sinds 1985 specialiseert de school zich in het geven van Nederlandse les aan expats. Internationals woonachtig in heel Nederland, en in het buitenland, komen speciaal naar Den Haag om een cursus Nederlands te volgen bij het instituut.

Cultuur
Direct Dutch Institute werd in 1985 opgericht door Ruud Hisgen. Hij bedacht het idee voor een instituut waar expats behalve de taal ook de Nederlandse cultuur leren kennen. Je voelt je daardoor meer en sneller thuis in je nieuwe omgeving. Het heeft nog een voordeel: wie de Nederlandse cultuur beter begrijpt, is meer gemotiveerd om de taal te leren. Direct Dutch organiseert daarom ook maandelijks culturele workshops, die gratis toegankelijk zijn.

Nederlands leren niet zo moeilijk als Nederlanders denken
Vanaf de eerste les wordt er Nederlands gesproken in de klas. Na één les kunnen cursisten al korte gesprekjes voeren. Hoe dat zo snel kan? Het Nederlands kent veel verwantschap met het Engels, Duits en andere Europese talen. Als cursisten dit eenmaal door hebben, blijkt Nederlands leren niet zo moeilijk als over het algemeen gedacht!

Spreek Nederlands met expats
Direct Dutch Institute is ook bekend van de campagne om expats meer gelegenheid te geven om Nederlands te oefenen in het openbaar. Nederlanders schakelen vaak (ongevraagd) over op Engels wanneer ze met iemand met een accent praten. Direct Dutch deelt daarom sinds 2013 buttons uit met de tekst ‘Spreek Nederlands! Met mij!’. Deze buttons worden inmiddels door meer dan tienduizend internationals in heel Nederland gebruikt. Direct Dutch Institute organiseert samen met Bibliotheek Den Haag en diverse andere organisaties jaarlijks de landelijke ‘Spreek Nederlands Dag’.

Wil je meer weten over Direct Dutch Institute? Kijk dan op www.directdutch.com.