Deskundigen gehoord in zaak-Victor ‘t Hooft

DEN HAAG – Het gerechtshof in Den Haag heeft dinsdag deskundigen gehoord over het DNA-bewijs in de zaak Victor ‘t Hooft. De Haagse vastgoedhandelaar werd in november 2007 doodgeschoten in zijn woning aan de Bezuidenhoutseweg.
Justitie gaat uit van een huurmoord, maar een opdrachtgever is vooralsnog niet in beeld. En de nu 42-jarige man uit Voorburg en 28-jarige Delftenaar die verdacht worden van het uitvoeren van de moord zijn vorig jaar vrijgesproken, wegens gebrek aan bewijs. Maar het Openbaar Ministerie (OM) laat het er niet bij zitten en vecht de uitspraak aan. 
Dinsdag zijn bij het gerechtshof twee getuige-deskundigen gehoord. Vanaf 16 juni zal de zaak in hoger beroep verder worden behandeld.

Onverschillig
Volgens het OM heeft hoofdverdachte Remond P. de fatale schoten gelost. Leslie S. zou medeplichtig zijn en onder meer voor het vervoer hebben gezorgd. Of hij ook heeft geschoten kan niet worden bewezen. Maar de verdachten ontkenden tijdens de rechtszaak alle betrokkenheid en ook een motief was niet voorhanden.
Het OM eiste uiteindelijk straffen van twintig en twaalf jaar. De eisen zijn zo hoog omdat de verdachten zich tijdens het proces ‘onverschillig’ zouden hebben opgesteld en geen enkel berouw toonden.

Vrijspraak
Op 3 april 2009 kwam de rechter met een voor velen verrassende uitspraak. Volgens de rechter is niet overtuigend bewezen dat de verdachten bij de moord betrokken waren en dus werden ze vrijgesproken.
De vrijspraak is opvallend omdat de rechter DNA-bewijs overboord gooit. Het sterkste bewijs tegen de hoofdverdacht was namelijk zijn DNA dat op de plaatst delict is gevonden. Maar dat bewijst volgens de rechter niet dat hij daar op het moment van de moord is geweest. Zijn DNA werd namelijk ook gevonden na een brute overval in Bloemendaal, terwijl hij tijdens die overval al vast zat voor de moord op Victor ‘t Hooft.

» Dossier Victor ‘t Hooft


Haagse Vastgoedhandelaar vermoord

Bron: RTV West