de Uitgaansgroep maakt een busreis naar Steyl

Vrijdag 29 mei maken we weer een busreis met een bijzondere bestemming. We gaan vandaag naar het plaatsje Steyl bij Venlo en bezoeken daar hetMissiemuseum van de Missionarissen van Steyl.We vertrekken om 09.00 uur van de Ivoorhorst en toeren via een koffiestop in de buurt van Den Bosch naar Velden voor de lunch.

Na de lunch bezoeken we in Steyl, met rondleiding, het museum en de bijbehorende kloostertuin.
Wij hebben het museum zelf bezocht. Het heeft prachtige volkenkundige en dier-kundige collecties. Die zijn vanaf het begin van de vorige eeuw aangeleverd door de missionarissen vanuit o.a. China, Togo, Japan, Congo,Indonesië, Papoea Nieuw Guinea, en Paraguay en zijn vakbekwaam geconserveerd.
Na het bezoek heeft u nog wat tijd om in het plaatsje rond te kijken (kerk, botanische tuin) of te wandelen langs de Maas.
Om ca. 19.00 uur denken we weer in Den Haag te zijn.
Deelname aan deze bijzondere reis kost € 40,- per persoon. Ook hiervoor kunt u op 29 april een kaartje (laten) kopen. De wijkbussen verlenen weer hun medewerking om u ’s morgens tijdig naar de Ivoorhorst te brengen (opgeven bij de kaartverkoop). U moet zelf na terugkeer voor vervoer naar huis zorgen.
Wilt u meer weten over de Uitgaansgroep Haagse Hout? Klik dan hier.