Bunkerdag met Muziek weer terug in het Haagse Bos

Zaterdag 10 juni, 14:00 – 16:00 uur
Walther Boerweide, Haagse Bos (achter het voormalige ministerie van EZ, naast de Robin Hood speelplaats)

Op de plek waar het Duitse leger in de Tweede Wereldoorlog een deel van de Atlantikwall aanlegde en V2’s richting naar London afvuurde en waar vanaf het begin van de twintigste eeuw mooie parkconcerten werden gehouden in de muziektent van Sociëteit De Witte, blazen studenten van het Koninklijk Conservatorium opnieuw muzikaal leven in deze bijzondere groene plek midden in de stad!

Tijdens Bunkerdag 2017 klinkt het bos vol met muziek door een processie van muzikanten langs diverse locaties met historische betekenis. Compositiestudenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag schrijven daarvoor speciaal werk geïnspireerd op de omgeving en haar geschiedenis. In de oorlog moest dan wel de muziektent op de Walther Boerweide in opdracht van het Duitse leger plaatsmaken voor de Atlantikwall. Tijdens de Bunkerdag brengen we deze roemrijke geschiedenis van muziek in het Haagse bos weer in ere terug. Neem je kleedje mee en kom genieten van prachtige muziek in een mooie groen decor.

Deze activiteit wordt georganiseerd door het Koninklijk Conservatorium, Staatsbosbeheer en Stichting 3 maart ’45 (www.bb45.nl).

Meer info: www.bunkerdag.nl.