Zuinige Haagse huizen

Woont u, als Hagenaar, in een woning van vóór 1980 die u energiezuiniger wilt maken? Doe dan uw voordeel met de ervaringen van mensen die u voorgingen. U vindt ze op de nieuwe website www.zuinigehaagsehuizen.nl.

 

Energie in het portiek

“De gebruikelijke manieren om energie te besparen zijn maar gedeeltelijk toepasbaar bij portieken en sommige maatregelen hebben zelfs weinig nut. Vandaar speciale aandacht voor ‘het portiek’, om u op het spoor te zetten van maatregelen die wel nut hebben.” Aldus de website https://econerd.org, weliswaar niet nieuw maar interessant genoeg om weer eens onder de aandacht te brengen.

 

Open dag duurzame huizen

Op 10 november zetten Haagse voorbeeldwoningen hun deuren open voor bezoekers. De bewoners laten graag zien hoe zij hun energierekening verlagen en toch prettig blijven wonen. Nieuwsgierig hoe een zonneboiler werkt? Kom dan naar Groot Hertoginnelaan 51. Vragen over dubbel glas in bestaande kozijnen? Bekijk de mogelijkheden op Goudsbloemlaan 51. Denkt u over vloerisolatie? Op de Thomsonlaan 163 krijgt u tekst en uitleg van ervaringsdeskundigen. Hier vindt u meer informatie.

 

Haags Milieucentrum krijgt Wattchers van Haag Wonen

Woningcorporatie Haag Wonen heeft vijftien Wattchers geschonken aan het Haags Milieucentrum. Wattchers zijn handige apparaatjes waarop het stroomverbruik van huishoudelijke apparaten, lampen e.d. eenvoudig kan worden afgelezen. Wie van plan is zijn of haar energieverbruik te gaan inperken, kan bij het HMC een Wattcher lenen vanaf 12 november a.s.

 

Groene stroom uit Holland

Van de in Nederland gebruikte stroom is momenteel zo’n 30% ‘groen’, maar slechts 10% van de elektriciteit wordt hier duurzaam opgewekt. De rest is ‘grijze’ stroom die achteraf wordt vergroend met certificaten afkomstig van bijvoorbeeld Noorse waterkrachtcentrales. ‘Sjoemelstroom’, noemt WISE dat, die een website heeft geopend om te stimuleren dat er meer duurzame stroom van Hollandse bodem (of uit Hollandse lucht) komt: https://groenestroomjagraag.nl.