Zit jij al op Natuur?

Het is weer lente! Naar buiten en de natuur ontdekken! Natuurgids Lisette van Pelt van De Natuurfabriek gaat samen met IVN Den Haag weer beginnen met de Natuurclub voor jonge speurneuzen vanaf 8 jaar.

Elke week mag je meedoen op Landgoed Reigersbergen om lentevogels, spannende beestjes, grappige planten en alles wat je nog meer kunt vinden te onderzoeken.

De eerste keer in Reigersbergen is op woensdag 11 april, start om 14.00 uur.

Bij voldoende aanmeldingen komt er ook een groep voor 6- en 7-jarigen.

Meer informatie over locaties en kosten: www.denatuurfabriek.nl of 06-26 550882.

Fragment uit het logboek van 2011:

“Ik had vandaag een hele leuke dag! We hebben eerst thee gedronken met een heerlijk koekje. Daarna gingen we het bos in om naar de bomen te kijken. Ik heb als eerste een beuk gezien, maar ik wist niet eerst dat het een beuk was…maar dat heb ik dan geleerd! Echt leuk om iets te leren! Toen wandelden we verder, toen kwamen we een struik tegen met hele stekelige blaadjes , en toen gingen we naar larven kijken. We liepen verder en verder en verder… en toen gingen we de bomen van boven bekijken met een spiegeltje. We moesten elkaar vasthouden anders zouden we misschien vallen! en toen vonden we ook nog 2 kikkers! Ze waren heel mooi en ik mocht ze ook nog eens alle 2 vasthouden. Oftewel het was gewoon een GEWELDIGE DAG!”

Rosa (11 jaar)

foto: Fronz fotoblog (https://fronz.wordpress.com/tag/reigersbergen/)