Zes jaar cel voor moordpoging op motorrijder op A12

Een 22-jarige man uit Gouda krijgt van de Haagse rechtbank een celstraf van zes jaar, voor een poging tot moord, rijden onder invloed en gevaarlijk rijgedrag. Hij reed naar het oordeel van de rechtbank opzettelijk met een personenauto in op een motorrijder op de A12 tussen Den Haag en Zoetermeer. De man is daarnaast zeven jaar lang zijn rijbewijs kwijt.
De rechtbank stelt vast dat de 22-jarige man op 27 april 2013 vanaf Het prins Bernhardvidacut en op de A12 meerdere malen op verschillende manieren geprobeerd heeft de motorrijder ten val te brengen. Hij is met zeer hoge snelheid dicht achter hem gaan rijden, heeft hem meermalen van achteren aangereden, heeft hem ingeklemd, weggedrukt en is voor hem gaan rijden om vervolgens plotseling te remmen. Het kan niet anders dan dat de man uit Gouda opzettelijk de motorrijder van het leven wilde beroven, zo oordeelt de rechtbank.
Het verweer van de autobestuurder dat zijn rijgedrag werd veroorzaakt door extreme en acute stress, wordt door de rechtbank verworpen. De 22-jarige man heeft verklaard dat hij kort tevoren door een man met een pistool was bedreigd vanuit een zwarte Golf 5 die naast hem stond voor een verkeerslicht. De rechtbank noemt deze verklaring zeer onwaarschijnlijk.