Zendinstallatie C2000 in het Beatrixkwartier oververhit (video)

Afgelopen zondag is de koeling van de KPN-centrale aan de Prinses Beatrixlaan in Den Haag bezweken. Inmiddels is een noodvoorziening geplaatst en in gebruik om de centrale te koelen. Het oude koelsysteem is zo beschadigd dat het vervangen moet worden.
De brandweer rukte zondag met groot materieel uit en is uren bezig geweest duizenden liters water in de noodkoeling te pompen. De noodkoeling werkt nu naar behoren en zal nog drie weken in gebruik blijven, totdat het hoofdkoelsysteem van de KPN-centrale weer functioneert.
De KPN-centrale en het naastgelegen pand zijn ontruimd geweest. Een woordvoerder van KPN laat weten dat er geen diensten zijn uitgevallen. KPN verzorgt onder meer het C2000-systeem van de politie. Het warme weer van het afgelopen weekend staat volgens de woordvoerder van KPN los van de storing. Van oververhitting van de C2000-centrale is volgens de woordvoerder geen sprake geweest.

Beschadigd koelsysteem kan niet worden gerepareerd
Een onderdeel van het koelingssysteem is kapot gegaan, waardoor andere delen van het systeem vacuüm trokken. Dat heeft het koelsysteem zó beschadigd dat reparatie niet tot de mogelijkheden behoort. De noodkoelinstallatie staat aan de achterkant van de centrale, aan de Louise Henriëttestraat.
Omwonenden hebben een excuusbrief van KPN ontvangen en een geschenkbon ter waarde van 20 euro. Ze ondervinden last van de noodkoelvoorziening die 24 uur per dag staat te draaien.