Zandvlietcollege betrekt tijdelijk voormalig ministerie

Op dinsdag 12 november is het huurcontract voor de tijdelijke huisvesting van het Zandvlietcollege ondertekend. De school gaat op 3 maart 2014 tijdelijk naar een voormalig pand van het ministerie van Economische Zaken aan de Bezuidenhoutseweg in Den Haag. Op de bestaande locatie komt nieuwbouw.
In aanwezigheid van de wethouder van Onderwijs Ingrid Van Engelshoven tekenden de directeur Vastgoed van de Rijksgebouwendienst de heer Azarkan, en mevrouw Van der Stelt, lid van het college van bestuur van Lucas Onderwijs deze unieke overeenkomst. 
  
In 2014 zal er nieuwbouw plaatsvinden op de huidige locatie en tijdens de bouw zal de school gehuisvest zijn op Bezuidenhoutseweg 105. Dit pand werd voorheen door het ministerie van EZ gebruikt. 
Mede dankzij de financiële ondersteuning van de gemeente Den Haag kan de school dit gebouw van de Rijksgebouwendienst huren. Zo krijgt het chique pand tijdelijk een nieuwe bestemming en wordt leegstand voorkomen. 
Het Zandvliet kan dan nagenoeg op dezelfde locatieonderwijs blijven verzorgen en hoeft alleen maar de straat over te steken. 
De bijeenkomst werd op ludieke wijze door de leerlingen van Zandvliet afgesloten door een symbolische verhuizing van de inboedel naar de overkant. 
  
Het Zandvlietcollege is een christelijk lyceum voor gymnasium, atheneum en havo en maakt deel uit van de Stichting Lucas Onderwijs. Zandvliet is een kleine school die al vanaf 1925 gesitueerd is langs het Haagse Bos op de Bezuidenhoutseweg. Van oudsher trekt het Zandvliet zowel leerlingen uit het centrum als uit de buitenwijken en de randgemeentes als Leidschendam, Voorburg, Nootdorp en Pijnacker.