WTC Den Haag naar het Prinsenhof

Vrijdag 19 april is de samenwerkingsovereenkomst getekend, waarin de realisatie van een World Trade Center in Den Haag is vastgelegd. Het WTC wordt gevestigd in het Prinsenhof in het Beatrixkwartier. In juni opent het WTC The Hague officieel.
De samenwerkingsovereenkomst is ondertekend door de gemeente Den Haag, de Stichting WTC en Bouwinvest. In de overeenkomst zijn afspraken gemaakt over de exploitatie en het beheer van het World Trade Center.

Stichting WTC
De licentie voor een WTC is in bezit van de gemeente Den Haag. Bouwinvest is de exploitant van het gebouw Prinsenhof. De Stichting WTC houdt toezicht op de activiteiten van het WTC. Frans Engering is de voorzitter van deze stichting. De stichting bestaat verder uit vertegenwoordigers van regionale bedrijfsleven, het hoger onderwijs en de Kamer van Koophandel.

Internationale zakenwereld
Het World Trade Center is vooral gericht op de internationale zakenwereld. Bedrijven en organisaties over internationale handel worden bij elkaar gebracht. Een speciale WTC-businessclub gaat activiteiten organiseren voor internationaal opererende bedrijven en instellingen Het WTC heeft horecavoorzieningen, faciliteiten voor kenniswerkers en vergader- en congresruimte.
Er is ongeveer 42.000 vierkante meter kantoorruimte beschikbaar.

De officiële opening van het WTC in het Beatrixkwartier in Den Haag vindt plaats op donderdag 7 juni.