World Trade Center The Hague in Bezuidenhout geopend

Het World Trade Center in Den Haag is gisteren officieel geopend door Liesbeth Spies, demissionair minister van Binnenlandse Zaken. Ze werd vergezeld door burgemeester Jozias van Aartsen, wethouder Henk Kool en Allard van Spaandonk van Bouwinvest. Ook tientallen vertegenwoordigers van de nationale en internationale zakenwereld waren aanwezig.

Het WTC is gevestigd in kantorencomplex Prinsenhof in het Beatrixkwartier, onderdeel van Den Haag Nieuw Centrum. Het WTC omvat 42.000 m2, de totale kantoorruimte in Prinsenhof beslaat 62.000 m2. Vastgoedvermogensbeheerder Bouwinvest is eigenaar en exploitant van het gebouw, het college van B & W licentiehouder.

De opening is een geweldige opsteker voor Den Haag. Burgemeester Van Aartsen: ‘Het World Trade Center past uitstekend bij het profiel van Den Haag als internationale stad van vrede en recht. Daarnaast zorgt het WTC voor extra werkgelegenheid, iets waar álle Hagenaars van kunnen profiteren.’ Het WTC is gericht op de internationale zakenwereld. Bedrijven en organisaties actief op het gebied van internationale handel kunnen zich er vestigen. Verder zijn er horecavoorzieningen, faciliteiten voor kenniswerkers en vergader- en congresruimten.

De Stichting WTC The Hague houdt toezicht op de activiteiten van het WTC. Voorzitter is oud-ambassadeur Frans Engering, bestuursleden zijn vertegenwoordigers van het regionale bedrijfsleven, het hoger onderwijs en de Kamer van Koophandel. Een speciale WTC The Hague International Business Club gaat activiteiten organiseren voor internationaal opererende bedrijven en instellingen in de regio.