World Trade Center komt in de Prinsenhof

Het World Trade Center (WTC) Den Haag komt in gebouw Prinsenhof in het Beatrixkwartier, dat eigendom is van Bouwinvest. Dat heeft het gemeentebestuur bekendgemaakt. Kantorencomplex Prinsenhof (ruim 60.000 m2) voldoet volgens de gemeente ruimschoots aan alle eisen die aan een WTC worden gesteld. Het streven is om in 2012 een WTC The Hague te openen. De licentie is geldig voor een periode van tweemaal vijf jaar.
In mei van dit jaar werd bekend dat de gemeente de in haar bezit zijnde WTC-licentie ging aanbesteden. Uitgangspunt was dat het WTC in een bestaand kantorengebouw in Den Haag Nieuw Centrum zou komen: het gebied van het Beatrixkwartier tot aan de binnenstad. Ook kantoorgebouw Nieuw Babylon was in de markt als locatie voor het WTC.
Het WTC is vooral gericht op de internationale zakenwereld. Bedrijven en organisaties op het gebied van internationale handel worden bij elkaar gebracht. Internationale bedrijven worden aangetrokken en het WTC versterkt de netwerken van internationale bedrijven in de stad, aldus de gemeente. Een speciale WTC-businessclub gaat activiteiten organiseren voor internationaal opererende bedrijven en instellingen. Het WTC krijgt horecavoorzieningen, faciliteiten voor kenniswerkers en vergader- en congresruimten.