World Trade Center in Bezuidenhout!

De gemeente Den Haag wil een World Trade Center in de stad realiseren. Daartoe wordt de WTC-licentie die de gemeente heeft, aanbesteed. Het WTC wordt gevestigd in een bestaand kantorengebouw in Den Haag Nieuw Centrum: het gebied van het Beatrix-kwartier tot aan de binnenstad. Een WTC zorgt voor extra werkgelegenheid en past uitstekend bij Den Haag internationale stad van vrede en recht.

Het WTC in Den Haag zal vooral zijn gericht op de internationale zakenwereld. Bedrijven en organisaties op het gebied van internationale handel worden bij elkaar gebracht, internationale bedrijven worden aangetrokken en het WTC versterkt de netwerken van internationale bedrijven in de stad. Daarnaast wordt er een WTC-businessclub opgericht, die activiteiten gaat organiseren voor internationaal opererende bedrijven en instellingen.

Wethouder Henk Kool (Economie) is verheugd over de aanbesteding van de WTC-licentie: “Den Haag huisvest veel internationale bedrijven en instellingen. Daar past een World Trade Center natuurlijk geweldig goed bij. Een WTC betekent meer werkgelegenheid, meer internationale bedrijvigheid en meer uitstraling. Dat is goed voor Den Haag en de economie in de stad.”

Aanbesteding
Via een aanbestedingsprocedure wordt een geschikte kandidaat geselecteerd om het WTC te realiseren en te exploiteren. Deze kandidaat zal worden voorgedragen aan B&W. Daarbij wordt samengewerkt met de Kamer van Koophandel (ook de buitenlandse KvK’s) en het WFIA. Het World Trade Center moet door marktpartijen worden gefinancierd. Het is de bedoeling dat uiterlijk in 2015 het WTC is gerealiseerd. 

Den Haag Nieuw Centrum biedt perspectief
Den Haag Nieuw Centrum is meer dan ooit in de belangstelling bij commerciële bedrijven. Zo hebben MN Services, het CAK, Deloitte en Deutsche Bank onlangs gekozen voor Den Haag Nieuw Centrum. Het gebied is goed bereikbaar per auto en openbaar vervoer, ligt in de nabijheid van overheidsgebouwen en biedt faciliteiten voor het nieuwe werken.