Winkelcentrum New Babylon Den Haag open

DEN HAAG – Het vernieuwde winkelcentrum New Babylon opent deze week zijn deuren. Vrijdag ging de nieuwe zaak van slagerij Dungelmann al open. 
Wouter de Kroes van slagerij Dungelmann vierde vrijdag (met zijn moeder An) de opening van de nieuwe zaak in winkelcentrum New Babylon. De Kroes gelooft heilig in het winkelcentrum dat via het Anna van Buerenplein van de universiteit aan het centraal station en de binnenstad is geknoopt. ‘De gouden mijl’ is hier de bijnaam. Dungelmann keert na jaren weer terug in het winkelcentrum.
Op donderdag 19 september opent ‘Sticky Rice… from Bangkok to Bali’ zijn deuren. De consument wordt op een culinaire ontdekkingsreis door Azië meegenomen. Gasten kunnen bij Sticky Rice menu’s kiezen of zelf een eigen maaltijd samenstellen. De bestelling wordt aan de counter gedaan en is gelijk klaar om mee te nemen, maar ter plekke opeten kan ook. Via de live-stream op de kookpitten kunnen gasten zien hoe hun bestelling vers wordt gewokt. Met Fun-Cooking biedt Sticky Rice ook Aziatische kookworkshops aan. Verras bijvoorbeeld een jarige collega, vriend of familie met een kookdemo waarbij ze zelf met diverse kooktechnieken aan de slag kunnen gaan. Het Sticky Rice concept is een initiatief van de voormalig kandidaat-opvolger van het onlangs gesloten Indonesische restaurant Sarinah. Het gaat niet om een doorstart van Sarinah. Sticky Rice is een pilot store voor een verdere uitrol van een franchiseformule gericht op de Aziatische keuken.
Scandinavisch design
Mila Kluen, oud-lobbyiste en inititatiefneemster van northbound, brengt nieuwe en verrassende designmerken uit Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland samen in de eerste concept store van www.northboundstore.com. Deze geheel nieuwe Nordic shopbeleving is open voor het publiek vanaf 19 september.
Over New Babylon Shops & Restaurants 
In New Babylon Shops & Restaurants opent op 19 september een mix van winkels voor mode, lichaamsverzorging en gezondheid, een supermarkt, services, concept stores en horeca. Huurders van New Babylon Shops & Restaurants zijn onder meer Mango, Jack & Jones, Spar, Douwe Egberts Café, Simit Sarayi, northbound, AKO en De Buren. Ook keren het Brabants Lederwarenhuis, Dungelmann en De Tuinen terug. Koffiebar Greenbean, Sixt, Douwe Egberts Café, New Babylon Meeting Center en bar & restaurant New Babylon Piazza zijn al geopend. In november opent op de 1e verdieping van het winkelcentrum Fashion Factory Outlet. Met zo’n 70 exposanten van topmerken die hun collecties van voorgaande seizoenen en monstercollecties presenteren. Fashion Factory Outlet richt zich op dames-, heren- en kindermode en accessoires.