Wethouder Smit opent nieuwe buurtstalling in Theresiastraat

Wethouder Peter Smit (Verkeer) heeft op dinsdag 2 april een nieuwe buurtstalling in de Theresiastraat geopend. Initiatiefnemer Angelique van Dam maakte gebruik van de gemeentelijke subsidieregeling om de tuin bij haar kantoor om te bouwen tot buurtstalling. De stalling biedt plek aan 40 fietsen. Een gedeelte van de opbrengst van deze buurtstalling gaat naar een goed doel. Kijk voor meer informatie op www.bob-s.nl.
 
In veel woonwijken is een grote vraag naar goede en veilige plekken om je fiets te stallen. De gemeente Den Haag ondersteunt daarom initiatieven voor buurtstallingen, door subsidie beschikbaar te stellen. In totaal is er 500.000 euro subsidie beschikbaar. Inmiddels zijn er 17 buurtstallingen die gebruik hebben gemaakt van de subsidieregeling. De regeling loopt tot 1 juli 2013.
 
Wie een buurtstalling wil openen, komt in aanmerking voor subsidie voor bijvoorbeeld fietsenrekken, een elektrisch slot en een tegemoetkoming voor kleine verbouwingen. De subsidie is maximaal 400 euro per fietsplek in de stalling, met een maximum van 40.000 euro per buurtstalling.
 
Meer informatie en het aanvraagformulier voor subsidie: www.denhaag.nl/fiets