Wethouder Revis geeft startsein metamorfose Utrechtsebaan

DEN HAAG – De hoofdentree van Den Haag via de Utrechtsebaan ondergaat de komende drie maanden een metamorfose. Wethouder Boudewijn Revis (Stadsbeheer) heeft maandagavond het startsein gegeven voor nachtelijke werkzaamheden door te 
De entree van de stad gaat op de schop omdat hij nu te veel de sfeer ademt van een snelweg. Hij moet groener, overzichtelijker en daardoor veiliger worden. “Deze entree moet het visitekaartje worden van de internationale stad van vrede en recht”, aldus Revis. 
Het aantal borden wordt flink verminderd, er komen groene stroken tussen de rijbanen, fietspaden en de stoep en de groene plekken aan weerszijden van de weg worden beter met elkaar verbonden. Revis: “We trekken het Haagse Bos als het ware by saveshare” id=”_GPLITA_0″ style=”text-decoration:underline” href=”#”>naar het Malieveld.” De werkzaamheden vinden de komende drie maanden plaats van maandagavond tot en met vrijdagochtend, elke nacht van acht tot vijf uur. De stad blijft bereikbaar via één rijstrook de stad in en één rijstrook de stad uit. Vrijdagavond en in het weekend wordt er niet gewerkt.