Werkzaamheden RandstadRail bij Schenkkade vorderen gestaag

BEZUIDENHOUT – Het gebied tussen de Schenkkade en de Voorburgse Nicolaas Beetslaan maakt zich op voor de werkzaamheden van RandstadRail. Binnenkort kan begonnen worden met de aanleg van een ongelijkvloerse kruising. Momenteel wordt gewerkt aan de aanleg van een tijdelijk spoor tussen de bestaande treinsporen. Deze zullen naar verwachting binnen een a twee weken gebruikt worden door de treinen van de Hofpleinlijn. Daarvoor is aan de kant van de Anna van Saksenlaan ook een tijdelijke tunnel gebouwd.
De maatregel is nodig om een ongelijkvloerse kruising aan te leggen. Hiermee wordt om veiligheidsredenen RandstadRail gescheiden van het treinverkeer. Vanuit de Prinses Beatrixlaan sluit RandstadRail aan op station Laan van Nieuw-Oost Indië. Dit zal onder meer ten koste gaan van een deel van het parkeerterrein van Siemens.

Volkstuinengebied
De perrons 1 en2 van station Laan van NOI worden zodanig aangepast dat zowel RandstadRail-voertuigen vanuit Den Haag Zuidwest naar Zoetermeer als de iets hogere voertuigen die van Den Haag CS naar Rotterdam rijden er gebruik van kunnen maken.
Tijdens de werkzaamheden zal in totaal vierhonderd meter spoor worden opgeschoven in de richting van het volkstuinengebied. De werkzaamheden vinden 24 uur per dag plaats. De paarden die in dit gebied stonden, zijn elders ondergebracht.

Zoetermeerlijn
In het weekend van 25 en 26 september wordt dag en nacht gewerkt om het nieuwe spoor op het bestaande aan te sluiten. Het treinverkeer op de Zoetermeerlijn en de Hofpleinlijn is dat weekend gestremd. Ook tussen Den Haag CS en Leiden Centraal rijden tot zaterdagnacht geen treinen. Vanaf Den Haag Holland Spoor is het wel mogelijk om per trein naar Leiden Centraal te reizen.