Werkzaamheden in station Den Haag Centraal in week 13 en 14

Komende weken gaan we verder met het sluiten van de zogenaamde ‘oksels’. Ook worden er nieuwe lichttubes opgehangen boven de perrons van spoor 11 en 12. Dit zijn dezelfde lichttubes die ook de overige perrons hangen. Buiten het station gaan de werkzaamheden voor de HSE onverminderd door.
Werkzaamheden in het station
In de stationshal gaan de werkzaamheden aan de ‘oksels’  verder. Afgelopen weken zijn de eerste glasplaten geplaatst, hier gaan de bouwers komende twee weken mee verder om deze tochtgaten te sluiten. Deze werkzaamheden vinden overdag plaats en veroorzaken geen overlast.
Zodra de HSE klaar is, neemt NS de sporen 11 en 12 weer in gebruik voor treinverkeer. Hiervoor zijn enkele aanpassingen nodig om de sporen en perrons weer geschikt te maken voor treintoestellen. Deze werkzaamheden worden gecombineerd met de algehele perronvernieuwing. Wel hangen we nu alvast de lichttubes op, zoals deze ook op de andere perrons hangen. De lichttube boven spoor 12 hangen we op tussen 23 maart en 3 april. De verlichting van spoor 11 vervangen we tussen 13 en 24 april. Deze werkzaamheden worden overdag uitgevoerd, en veroorzaken geen overlast voor omwonenden.
Werkzaamheden buiten het station
De eerste zes draagkolommen van het Haagse start- en eindstation staan inmiddels op zijn plaats. Op het tijdelijke, blauwe voorbouwplatform tegenover de Witte Anna wordt vanaf eind maart het eerste spoordek in elkaar gezet. De onderdelen hiervoor worden ’s nachts aangevoerd via de gebruikelijke bouwroute. Direct omwonenden van de bouwroute zijn hierover geïnformeerd per brief. De montagewerkzaamheden zelf vinden overdag plaats en veroorzaken weinig tot geen hinder. Deze werkzaamheden zijn dagelijks te volgen via de webcam.
Contact 
Als u vragen heeft, kunt u deze stellen via ProRail Publiekscontacten, via het telefoonnummer 0800-7767245 of via de website. Uiteraard houden we u ook via Twitter en Facebook op de hoogte van de voortgang. Vragen en tips zijn uiteraard ook welkom via bovenstaande kanalen!