Werkzaamheden Anna van Buerenplein

Het werk aan het Anna van Buerenplein nadert zijn einde. De eerste fase van het plein is bijna klaar. De laatste werkzaamheden bestaan onder meer uit de aansluitingen op de bestaande wegen in orde brengen. Vorige week is dit aan de zijde van het Koningin Julianaplein gebeurd. Deze week is de aansluiting aan de Prinses Irenestraat.
Hiervoor is het nodig om het oude asfalt in de Prinses Irenestraat ter hoogte van het plein over een lengte van circa 2 meter lengte (dubbel) te verwijderen. Daarna kan er nieuwe bestrating aangebracht worden. Deze werkzaamheden duren een dag en staan gepland voor woensdag 17 december. Hierdoor is het Anna van Buerenplein die dag niet bereikbaar vanaf de Prinses Irenestraat.
Wat staat op de planning
Voor het einde van het jaar is fase 1 van het Anna van Buerenplein zo goed als gereed. De laatste werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van zitbanken rondom de plantenbakken. Dit zal in januari 2015 plaatsvinden. Tevens worden de bouwkeet en het werkdepot binnenkort verwijderd.
De tweede fase van het Anna van Buerenplein bestaat uit het gedeelte voor het Nationaal Archief. Hier komt een grote fontein met de beeltenis van Anna van Bueren erin. Naar verwachting is het volledige Anna van Buerenplein in de tweede helft van 2015 gereed.