Weinig belangstellenden bij Huis ten Bosch

DEN HAAG – De publieke belangstelling bij de toegangspoort van Paleis Huis ten Bosch in Den Haag was maandag na de bekendmaking van het overlijden van prins Friso nog klein. Aan de kant van de Bezuidenhoutseweg stonden vooral mediavertegenwoordigers op zoek naar een betrokken burger.
Drama voor koninklijke familie
Kort na het naar buiten brengen van het nieuws over het overlijden van prins Friso is het nog rustig bij Huis ten Bosch.

In de loop van de middag kwamen mensen bloemen of kaarten afgegeven. Een jongetje van een jaar of 7 overhandigde de mannen van de Koninklijke Marechaussee een tekening. Een vrouw die een bloem met daaraan een kaartje wilde afgeven, moest eerst naar huis om een identiteitsbewijs te halen. Zo’n bewijs is verplicht.
Vanaf de weg was te zien dat prinses Mabel in de tuin van Huis ten Bosch liep. Begin van de avond vertrok zij weer.
De gepensioneerde Hagenaar Kees had het overlijden van de prins wel zien aankomen, verklaarde hij . „Toen hij onlangs naar Huis ten Bosch werd overgebracht, dacht ik dat hij dat deed om afscheid te nemen van zijn moeder en de familie. Maar aan de andere kant is het toch nog onverwacht.”
Stadsgenoot Hans en zijn familie kwamen direct na het horen van het nieuws naar paleis Huis ten Bosch. „Toen wij een kijkje kwamen nemen, wist de marechaussee aan de poort het nog niet eens.”