Weer nestkastcontrole in het Koningin Sophiepark

Gisteren hebben Lois, Renato, Elize, Tinka, Femke, Sem en Melle opnieuw de nestkastjes in het Koningin Sophiepark gecontroleerd, voor de tweede keer dus. Dit keer waren ook Roos, Luca en Damien aangesloten. Het treurige nieuws was dat één nestkastje weg was. Maar gelukkig zat er de vorige keer niets in en hadden we nog een reservekastje in de aanbieding.

In één van de kastjes zat de vorige keer nog enkele mosjes en plukjes haar. Dat nestje was nu iets verder gebouwd maar nog steeds maar half af. Dus misschien hebben deze vogels er toch van afgezien om hier verder te gaan. In het nestje waar de vorige keer vier eitjes zaten troffen we één van de ouders broedend op het nest aan. Het was een pimpelmeesje. Maar voordat iedereen even kon kijken vloog hij weg. Toen konden we zien dat hij of zij op elf kleine eitjes zat. We hebben het toen maar weer snel teruggehangen.

De andere nestkastjes waren helaas nog allemaal leeg. Wel bekeken we nog even een nestje van een winterkoninkje in één van de tuinen die grenzen aan het park.

Dus er was weer genoeg te beleven. En misschien zijn er over twee weken wel jonkies!

Bekijk onze eerdere berichten:
8-3: Kinderen hangen nestkastjes op in het Koningin Sophiepark
12-4: Eerste eitjes in het Koningin Sophiepark