Wederom een groot succes: Haaglanden LED op!

Het Klimaatfonds Haaglanden is begin februari gestart met een grootschalige gloeilamp inruil actie. Inwoners van zes deelnemende gemeenten in Haaglanden kunnen hun oude gloeilampen inruilen en ontvangen hoge korting op de aanschaf van luxe energiezuinige led lampen. In de eerste week zijn door inwoners al ruim 1.000 led lampen gekocht via de speciale actiesite www.haaglandenledop.nl.

 

De actie
De actie Haaglanden LED op! loopt tot en met 31 maart 2012. In deze periode kunnen inwoners uit de gemeenten Den Haag, Rijswijk, Pijnacker-Nootdorp, Leidschendam-Voorburg, Westland en Midden-Delfland via de website www.haaglandenledop.nl maximaal zes led lampen bestellen tegen een sterk gereduceerde prijs. Zij betalen slechts € 8,95 voor een luxe, dimbare OSRAM-led lamp met een winkelwaarde van € 32,95. Voorwaarde is wel dat voor iedere led lamp een gloeilamp van minimaal 40 Watt wordt ingeruild. Bij verschillende inruillocaties in de regio kunnen de bestelde led lampen tegen inlevering van de oude gloeilampen worden opgehaald. Bij een milieubesparende actie hoort uiteraard ook het bewust en duurzaam omgaan met afval. SITA, specialist op het gebied van duurzaam afvalmanagement, zorgt voor de verzameling en optimale verwerking van de ingeruilde gloeilampen.

De actie is een vervolg op ‘Den Haag LED op!’. Vanwege het grote succes in Den Haag is besloten de actie een vervolg te geven, maar dan voor de regio Haaglanden.

 

Het initiatief
Haaglanden LED op! is een initiatief van het Klimaatfonds Haaglanden in samenwerking met de gemeenten Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk en Westland, woningbouwcorporaties Haag Wonen, WoonInvest en Vidomes en partners Stadsgewest Haaglanden, Gamma, OSRAM, SITA, suXus Managed IT services, Delta 3, Deutsche Bank, De Dorpshoeve, HUBO Pijnacker en Intratuin ‘s-Gravenzande. 

Het Klimaatfonds Haaglanden en de samenwerkende partners willen met de actie energiebesparing stimuleren. De actie laat zien dat er slimme mogelijkheden zijn om zelf bij te dragen aan een schoner milieu. Meer informatie over de actie, actievoorwaarden, deelnemende gemeenten, inruillocaties en partners is te vinden op: www.haaglandenledop.nl.

 

Over Klimaatfonds Haaglanden
Klimaatfonds Haaglanden (www.klimaatfondshaaglanden.nl) is het eerste lokale klimaatfonds in Nederland en uniek door de lokale werkwijze en de aantoonbare CO2 reductie die het fonds realiseert. Het Klimaatfonds biedt maatschappelijke organisaties financiële steun en een netwerk van klimaatdeskundigen. Het fonds wil gemeenten in de regio Haaglanden ondersteunen in het reduceren van CO2. Op termijn moet dit leiden tot een volledig klimaat neutrale regio. Organisaties en huishoudens in de stad kunnen via dit fonds hun CO2 uitstoot reduceren door voor elke ton CO2-uitstoot € 20,- in het fonds te storten. Het fonds gebruikt dat geld om financiële ondersteuning en expertise te geven aan projecten gericht op CO2-reductie, zoals bijvoorbeeld energiebesparing én/of opwekking van duurzame energie.