Wecycle op stadsboerderij Reigershof

‘Wecycle’ is een initiatief van producenten en importeurs van elektrische apparaten en spaarlampen. Dit initiatief heeft als doel om samen met winkeliers, consumenten en gemeenten meer elektrische apparaten en spaarlampen in te zamelen en opnieuw te gebruiken. Dit spaart het milieu.


Inleveren op stadsboerderijen
Op de Haagse stadsboerderijen Hoeve Bijdorp, Landzigt, Op den Dijk en Reigershof staat een bak om kleine elektrische apparaten in te leveren. Daarvoor is een eenvoudige regel: een elektrisch apparaat is klein als het in uw tas past. Als dat zo is, kunt u het inleveren in de bak bij genoemde 4 stadsboerderijen. Ook staat op deze stadsboerderijen een speciale bak (een zogenaamde ‘Jekko’), waar bezoekers lege batterijen en spaarlampen in kunnen doen.


Waarom op stadsboerderijen
De stadsboerderijen bieden deze mogelijkheid om het de Hagenaars nog makkelijker te maken hun elektrische afval gescheiden in te leveren.
Ook verdienen de stadsboerderijen waardepunten voor de spullen die worden ingeleverd. Hiervoor kunnen op den duur leuke materialen en spellen voor op de stadsboerderij worden aangeschaft.
Door uw kleine elektrische apparaten en spaarlampen op de stadsboerderij in te leveren, helpt u dus het milieu én uiteindelijk ook de aantrekkelijkheid van de stadsboerderij.


Meer informatie
Meer informatie over de materialen die ingeleverd mogen worden en de ‘Wecycle’- actie zijn te vinden op www.wecycle.nl. Kijk ook op Stadsboerderij Reigershof.