Waterleiding gesprongen op de Schenkkade

Aan de Schenkkade is zondagmorgen rond half tien een lekkage ontstaan aan een waterleiding van 30 cm doorsnede. Hierdoor zaten woningen en bedrijven aan de Schenkkade, Schenkweg en de Beatrixlaan zonder water. Het water stroomde richting de Utrechtse Baan (A12) zodat Rijkswaterstaat besloot die tijdelijk af te sluiten.
Hieronder de ontwikkelingen zoals die zich voordeden vandaag volgens Dunea:
17.10 uur
De reparatie is voltooid – voor nu. De omwonenden hebben weer water, uit voorzorg nog wel met een kookadvies. De betrouwbaarheid van het water voor consumptie kan namelijk nog niet 100% worden gegarandeerd, totdat de uitslagen van de genomen watermonsters het juiste beeld geven.
In gebouwen met veel verdiepingen, kan het zijn dat de drukverhoger handmatig moet worden ‘ge-reset’ door de beheerder, voordat er weer water uit de kraan komt. 
Onze exuses voor het ongemak!
16.15 uur
De reparatie vordert gestaag – sneeuw-of-geen-sneeuw. De prognose voor de omwonenden zonder water, is ongewijzigd.
14.30 uur
Onze monteurs verwachten dat het tot het begin van de avond duurt voordat iedereen weer water heeft. De juiste materialen zijn onderweg.
13.10 uur
Voor de woningen die van watertoevoer zijn afgesloten vanwege de lekkage, gaat na herstel een kookadvies gelden voor het water dat zij voor consumptie gebruiken. Deze klanten ontvangen daarover bericht.
12.50 uur
A12/Utrechtse Baan is weer open. De oorzaak van het lek lijkt spontaan (grondzetting), maar kan pas na inspectie definitief worden vastgesteld.
12.30 uur
Het zand op de Utrechtse Baan is weg, dus de openstelling zal niet lang meer op zich laten wachten. De exacte locatie van het lek wordt gezocht (het water stroomt nu niet meer), zodat de reparatie kan aanvangen.
12.00 uur
Het water is van straat en een gat is zichtbaar. De Utrechtse baan wordt nu schoongemaakt. Rijkswaterstaat geeft aan wanneer de A12 weer open gaat. Het zal nog even duren voordat de ruim 100 huishoudens aan de Schenkweg en Schenkkade weer water hebben.
11.00 uur
Omdat er veel water op straat is, is uit voorzorg de A12 tijdelijk afgesloten.
10.30 uur
Onze monteurs zijn ter plekke en de zuigwagen is onderweg. Als het water op straat weg is, kan worden gestart met graven en repareren.