‘Wat gebeurt er met de gevel aan het KJ-plein?’

Regelmatig krijgen we op Twitter en Facebook vragen en opmerkingen over de gevel van Stichthage. Voor wie het niet kent: Stichthage is het kantoorpand waar het nieuwe station tegenaan gebouwd wordt. 
Wat gebeurt er met dit gebouw? Gaan we het slopen? Wordt de gevel aangepakt? Komen de luifels terug? Bedankt voor jullie vragen! NS Stations, eigenaar van het pand, geeft het antwoord.
Antwoord
NS Stations is eigenaar van het kantoorpand Stichthage dat is gebouwd in 1975. Het pand is nog steeds in zeer goede staat en eigenlijk is het dus zonde om het te slopen! Het interieur van Stichthage is afgelopen periode helemaal gemoderniseerd. Resultaat: moderne kantoren op een A-locatie. Op dit moment is Stichthage bijna helemaal verhuurd. Dat geeft wel aan dat het pand in zijn huidige vorm voldoet aan de wensen die huurders in de kantoormarkt op dit moment hebben. 
In mei dit jaar is NS Stations gestart met de verbouwing van het 14-verdiepingen tellende gebouw. Op de begane grond komen winkels. Deze winkels zijn zowel aan de zijde van het KJ-plein als aan de kant van de stationshal open en transparant. Ook komen er op het KJ-plein nieuwe entrees naar het station en de kantoren van Stichthage. Tijdens de verbouwing worden de gevels tot en met de tweede verdieping vervangen. Voor de rest blijft de karakteristieke gevel van Stichthage intact.