Wandeling plus filmvoorstelling Bommen op Bezuidenhout

Op 3 maart is het 71 jaar geleden dat het bombardement op Bezuidenhout plaatsvond. In het kader van deze bijzondere gebeurtenis organiseert All Things Nice nogmaals een themadag op Zondag 24 april rondom dit vergissingsbombardement.

Uitgangspunt voor deze dag is het ‘Geheim Vogeldagboek’ van Henk Kortekaas; zijn dagboek gaat over 4 jongens uit Bezuidenhout die tijdens de oorlog hun passie voor vogels en de natuur bleven beleven maar daarbij ook de oorlog tegenkwamen.

Het vergissingsbombardement van 3 maart 1945; het heeft letterlijk een gat geslagen in de wijk Bezuidenhout die nog steeds voelbaar én zichtbaar is.  Wat is het effect geweest op de natuur en hoe heeft het Haagse Bos geleden door de boomkap en waarom is het doelwit van het bombardement Huis ten Bosch waar de V2’s lagen opgeslagen gemist?

Er zijn nog veel mensen in de buurt die het zich nog goed kunnen herinneren, de angst en dreiging, maar ook het spelen in het puin na het bombardement en natuurlijk 2 maanden later de bevrijding!

Op deze themadag maken we een bijzondere wandeling door het Haagse Bos en omstreken. Onderweg door het bos en de wijk ontmoeten we ‘ooggetuigen’ die ons een beeld schetsen van Bezuidenhout vóór en tijdens het bombardement aan de hand van hun ervaringen. Bij het Wijk-en Dienstencentrum pauzeren we met toepasselijke versnaperingen en is er ruimte om ervaringen uit te wisselen en te schilderen of te schrijven om vast te leggen wat het heeft losgemaakt.

Afsluitend de vertoning van de documentaire film over Bezuidenhout vóór, tijdens en na het Bombardement. De wandeling is inclusief de filmvoorstelling in het Wijkcentrum Bezuidenhout.

Start wandeling bij ingang Haagse Bos bij Paleis Huis ten Bosch op Bezuidenhoutseweg.
Zondag 24 april om 11.00 uur.
Wandeling inclusief pauze: 11.00 uur – 13.45 uur
Film: 13.45 uur – 14.45 uur
Kosten: Themawandeling inclusief film: 16,50 euro

Voor meer informatie en aanmelden:
All Things Nice
Nicole Mekel
tel. 06-26668727
allthingsnice2011@gmail.com
www.allthingsnice.nl