Vuilraaptroep ontvangt het Groene Lintje

In het kader van Wereldmilieudag reikt GroenLinks ieder jaar een groen lintje uit aan een Haagse instelling of ondernemer die zich op positieve wijze inzet voor duurzaamheid en milieu. 
Gisteren reikte raadslid Inge Vianen het Groene Lintje uit aan de Vuilraaptroep Licht op Groen en Geel. De raaptroep ergert zich groen en geel aan zwerfafval. “Behalve dat zwerfafval geen gezicht is, breekt het ook nog eens heel langzaam af. Plastic afval breekt in kleine stukjes uiteen en is dan alleen nog maar schadelijker, omdat het in de maag van dieren terecht kan komen. Opruimen is dus bittere noodzaak”, aldus oprichter Bezuidenhouter Arno Bouts.
Raadslid Inge Vianen: “GroenLinks prijst het werk van de Vuilraaptroep. Al meer dan 10 jaar trekken zij er elke maand op uit om de natuur te behoeden voor afvalstoffen. Hoogste tijd voor het Groene Lintje dus!”  Na de huldiging heeft de Vuilraaptroep, samen met GroenLinks-vrijwilligers en uitgerust met vuilprikkers en vuilniszakken, een gedeelte van het Haagse Bos opgeruimd.
De Vuilraaptroep Licht op Groen en Geel is een groep van ongeveer twintig enthousiaste vrijwilligers uit Den Haag die zich ergeren aan al het zwerfafval in ‘hun’ Haagse groen. Ze zetten hun ergernis om in actie en gaan eens per maand met elkaar op pad om een stukje natuur op te ruimen. De groep raapt al troep sinds 2001.