VUC Schoolvoetbaltoernooi 2014: De Driemaster wint VUC bokaal

Afgelopen woensdag 12 maart gingen teams van 13 basisscholen uit de buurt de voetbalstrijd aan op het Schoolvoetbaltoernooi, georganiseerd door voetbalclub VUC. De school met de beste score, de Driemaster uit Voorburg-Noord, wist de prestigieuze Schoolvoetbalbokaal te winnen. 
Ruim 250 jongens en meiden van 9 tot en met 12 jaar waren fanatiek aan het voetballen in verschillende poules voor de eer van hun school. Voor elke poulewinnaar was er een prijs. Zo won de Driemaster bij groep 6 en de combinatie 7/8, bij groep 7 de Britse school en bij groep 8 de Haagse School Vereniging. Door de winst in 2 poules was het snel duidelijk wie met de bokaal naar huis ging. Door hun sportieve spel en vrolijkheid werd de Oranje Nassau School door alle scheidsrechters als verdiener van de Fair Play prijs benoemd. 
De organisatie was in handen van de Jeugdcommissie van VUC in samenwerking met stagiaires van de opleiding Sport en Beweging van het Mondriaancollege. De studenten kunnen zo goed ervaring opdoen voor een toekomstige carrière als sportleraar. Ze vonden het ook erg leuk en er werd veel gelachen met de kinderen. De VUC Schoolvoetbalbokaal is gesponsord door de familie Huyuk van Snack Gul-03 aan Stuyvesantplein, die zeer betrokken zijn bij VUC waar hun kinderen ook voetballen.
VUC kan terugkijken op een geslaagd en vrolijk voetbaltoernooi. De club is vooral ook blij om zoveel blije gezichten bij de kinderen te zien en hoop ze graag weer terug te zien op de sportvelden. Het volgende VUC schoolvoetbaltoernooi voor de onderbouw van de basisscholen vindt op woensdag 2 april 2014 plaats. 
Tot ziens bij VUC.