VUC Schoolvoetbaltoernooi 2013: Waalse Louise de Colignyschool wint VUC bokaal

Afgelopen woensdag 10 april gingen teams van 7 basisscholen uit de buurt de voetbalstrijd aan op het 1e Schoolvoetbaltoernooi voor de onderbouw, georganiseerd door voetbalclub VUC. De school met de beste score, de Waalse Louise de Colignyschool uit Mariahoeve, wist de prestigieuze Schoolvoetbalbokaal te winnen. 
Ruim 150 jongens en meiden van 6 tot en met 8 jaar waren fanatiek aan het voetballen in verschillende poules voor de eer van hun school. Voor elke poulewinnaar was er een prijs. Zo won bij zowel groep 3 als groep 5 de Waalse Louise de Colignyschool en bij groep 4 de OBS Benoordenhout. Door de winst in 2 poules was het snel duidelijk wie met de bokaal naar huis ging. Door hun sportieve spel en vrolijkheid werd groep 4 van de Waalse Louise door alle scheidsrechters als verdiener van de Fair Play prijs benoemd. 
De organisatie was in handen van de Jeugdcommissie van VUC in samenwerking met stagiaires van de opleiding Sport en Beweging van het Mondriaancollege. De studenten kunnen zo goed ervaring opdoen voor een toekomstige carrière als sportleraar. Ze vonden het ook erg leuk en er werd veel gelachen met de kinderen. De VUC Schoolvoetbalbokaal is gesponsord door de familie Huyuk van Snack Gul-03 aan Stuyvesantplein, die zeer betrokken zijn bij VUC waar hun kinderen ook voetballen.
VUC kan terugkijken op een geslaagd en vrolijk voetbaltoernooi. De club is vooral ook blij om zoveel blije gezichten bij de kinderen te zien en hoopt ze graag weer terug te zien op de sportvelden.
VUC Jeugdcommissie