VUC Schoolvoetbaltoernooi 2012: Casimir school wint VUC Schoolvoetbokaal

Afgelopen woensdagen 7 en 14 november gingen teams van 14 basisscholen uit de buurt de voetbalstrijd aan op het 6e Schoolvoetbaltoernooi, georganiseerd door voetbalclub VUC. De school met de beste score, de Professor Casimirschool uit Voorburg, wist de prestigieuze Schoolvoetbalbokaal te winnen.

Ruim 300 jongens en meiden van 9 tot en met 12 jaar waren fanatiek aan het voetballen in verschillende poules voor de eer van hun school. Voor elke poulewinnaar was er een prijs. Zo won bij groep 6 de Britse School Vlaskamp, mixgroep 6/7 de Van Hoogstratenschool, groep 7 (weer) de Britse School Vlaskamp, mixgroep 7/8 de Leeuwerikhoeve en groep 8 de Casimirschool. Tot op het eind was het nog spannend wie met de bokaal naar huis ging. De strijd ging tussen de Haagse Schoolvereniging (HSV) en de Casimirschool, net als bij de groep 8 finale waar penaltys de uitslag moesten bepalen. Uiteindelijk kwam HSV net te kort voor de bokaal, maar zij bleven sportief en lachen en verdiende wel de Fair Play prijs.

De organisatie was in handen van de Jeugdcommissie van VUC in samenwerking met stagiaires van de opleiding Sport en Beweging van het Mondriaancollege. De studenten kunnen zo goed ervaring opdoen voor een toekomstige carrière als sportleraar. Ze vonden het ook erg leuk en er werd veel gelachen met de kinderen. De VUC Schoolvoetbalbokaal is gesponsord door de familie Huyuk van Snack Gul-03 aan Stuyvesantplein, die zeer betrokken zijn bij VUC waar hun kinderen ook voetballen.

VUC kan terugkijken op een geslaagd en vrolijk voetbaltoernooi. De club is vooral ook blij om zoveel blije gezichten bij de kinderen te zien en hoop ze graag weer terug te zien op de sportvelden.

VUC Jeugdcommissie