Vrijspraak voor Quirine de Kok

Quirine de Kok is in hoger beroep vrijgesproken van dierenmishandeling. De vrouw werd eerder nog veroordeeld voor verwaarlozing en mishandeling van haar paarden.
De dieren stonden in de modder op een veldje aan de Loolaan (langs het spoor in Bezuidenhout), maar volgens het hof zou dat ook veroorzaakt kunnen zijn door drie dagen regenval. Dat de dieren daarbij geen droge schuil- en ligplaats hebben, is niet te zien op de aangedragen foto’s.
Volgens het gerechtshof is niet gebleken dat K. haar paarden verwaarloosd heeft. Inmiddels zijn de in beslag genomen dieren doorverkocht en kunnen ze niet terug naar de vrouw. Over schadevergoeding is nog niets bekend.

Dierenbescherming verbijsterd over uitspraak
De Haagse Dierenbescherming is verbijsterd over de uitspraak van het hof. Een woordvoerder noemt het ‘verschrikkelijk frustrerend’. “Er liggen foto’s, verklaringen van agenten, een verklaring van een dierenarts, en dan nog volgt vrijspraak.” De organisatie wil hogere straffen omdat mensen die dierenleed veroorzaken, op deze manier door kunnen blijven gaan met hun praktijken, zo stelt de Dierenbescherming.

Bekijk ook de laatste mededeling op Den Haag in 60 seconden van TV West: