Voorall herhaalt ‘Kennismaking RandstadRail’

Vijftig mensen met een beperking kregen begeleiding van een coach bij hun eerste ritten met RandstadRail. De reacties zijn zo enthousiast dat organisator Voorall – voor Hagenaars met een beperking – het project herhaalt. De inschrijving is weer open. Bertus Groot is blind en blij met het initiatief. “De eerste keer gaf de coach me veel concrete aanwijzingen en we hebben in een lege tram geoefend. Bij de tweede rit hadden we afgesproken dat ik bij wijze van test alles zelf zou doen. Het ging perfect. Ik reis nu overal zelfstandig naar toe en voel me veel vrijer, het is in één woord top!”


Ook de deelnemers met een scootmobiel zijn enthousiast. “Het inparkeren op de invalidenplaats vergt wel enige oefening”, weet Theo de Kleijn. “Als daar mensen zitten, moet je vragen of ze opzij willen gaan. Dat was de eerste keer best lastig. Je moet het direct bij binnenkomst regelen, anders rijdt de tram alweer. Maar oefening baart kunst. Ik ben nu niet meer afhankelijk van anderen om op pad te gaan.”


Om blinde of slechtziende mensen en mensen met een rolstoel, scootmobiel of rollator vertrouwd te maken met RandstadRail, organiseert Voorall het kennismakingsproject in samenwerking met het Platform Gehandicapten Leidschendam-Voorburg en HTM. Deelnemers leren in maximaal drie ritten met een coach de kneepjes van het reizen met RandstadRail. Een begeleidingsrit duurt maximaal twee uur. Meedoen is gratis, HTM zorgt voor de kaartjes.
Edwin Graafland, directeur Voorall: ”Onze organisatie maakt zich er sterk voor dat Hagenaars met een beperking op een gelijkwaardige wijze kunnen deelnemen aan de samenleving. Dit project is hier een prima voorbeeld van.”


U kunt zich opgeven voor Kennismaking RandstadRail bij: Voorall op 070 365 52 88 of per mail: info@voorall.nl.


Bron: Infothuis.tv