VÓÓR Welzijn plaatst AED’s in Bezuidenhoutse buurtcentra

VÓÓR Welzijn heeft twaalf AED’s (Automatisch Externe Defibrillator) aangeschaft voor haar wijkcentra. Met de komst van de AED in de wijkcentra van VÓÓR Welzijn is het voor omstanders mogelijk snel en adequaat te reageren bij een plotselinge hartstilstand. Nog voordat de ambulance ter plaatse is, kan men al beginnen met reanimeren en defibrilleren.

Een AED staat voor Automatisch Externe Defibrillator en is een apparaat waarmee een elektrische schok aan het hart kan worden toegediend, indien er sprake is van een levensbedreigende hartritmestoornis. Het hart kan na de stroomstoot weer zelf proberen een hartritme te krijgen.
Iedereen in Nederland mag de AED bedienen en een AED inzetten wanneer dit nodig is. In de wijkcentra van VÓÓR Welzijn zijn de aanwezige bedrijfshulpverleners getraind in het gebruik van een AED. Jaarlijks volgen de bedrijfshulpverleners van VÓÓR Welzijn de herhalingstraining.
Er zijn o.a. AED’s geplaatst in Buurtcentrum Bezuidenhout (Johannes Camphuijsstraat) en Buurtcentrum Bezuidenhout-West (Jan van Riebeekplein).
VÓÓR Welzijn is de aanbieder van opvang, zorg en welzijn in de stadsdelen Segbroek, Loosduinen, Haagse Hout, Ypenburg en Leidschenveen. Alle bewoners van jong tot oud kunnen bij VÓÓR Welzijn terecht. VÓÓR Welzijn biedt ontmoeting, recreatieve en educatieve activiteiten. Zij geven informatie, advies en voorlichting, en bieden hulp aan diegenen die het (even) wat moeilijker hebben. VÓÓR Welzijn ondersteunt projecten die de band tussen bewoners versterken en de betrokkenheid met de wijk vergroten. Meer informatie over VÓÓR Welzijn vindt u op www.voorwelzijn.nl.